loading

RUWHEL & BIGI BLUES BAND

HIPHOP, JAZZ & BLUES MET CARIBISCHE INVLOEDEN

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 10.00
Datum
VR 23 SEP 2022
Open
20:30
Start
20:45
Verwacht Einde
Genre
Blues & Jazz
Hiphop/ Rap
Tickets kopen

Op vrijdag 23 september spelen Ruwhel en de Bigi Blues Band in De Kroepoekfabriek. Deze achtkoppige formatie zal een combinatie van hiphop, blues en jazz laten horen die volstaat van Caribische invloeden. Energiek, emotioneel en oprechte storytelling in een swingend jasje!

Ruwhel Emers is een Rotterdamse rapper, songwriter en organisator. Ruwhel werd in 1993 geboren op Bonaire en vond in de combinatie van hiphop, blues, jazz en verschillende Caribische sounds een hele eigen basis om zijn verhaal te vertellen. De stijl die hij hiervoor ontwikkelde noemde hij, evenals zijn eind 2021 verschenen album, ‘Rotterdam Blues’

Zeker live weet hij zijn oprechte en persoonlijke verhaal echt tot leven te wekken. Ruwhel staat voor energieke, emotionele en oprechte storytelling in een swingend jasje. Samen met zijn eigen ‘Bigi Blues Band’ slaagt hij erin om zelfs de minder makkelijke verhalen over te brengen en met zijn muziek overal de voetjes van de vloer te krijgen.

Voor het Rotterdam Blues hoofdstuk, vertolkte Ruwhel in 2019 zijn levensverhaal in zijn eerste solo album en theatershow ‘Zondes van een kind’. Voor die tijd, stond hij vooral op menig festival (o.a. WOO HAH!, Mainstage Zomercarnaval, Get Loose en CrazySexyCool) met de hiphop / trap formatie Watwatis.

Line-up

Collapse
Ruwhel & Bigi Blues Band
Ruwhel & Bigi Blues Band

Ruwhel Emers is een Rotterdamse rapper, songwriter en organisator. Hij werd in 1993 geboren op Bonaire en vond in de combinatie van hiphop, blues, jazz en verschillende Caribische sounds een hele eigen basis om zijn verhaal te vertellen. De stijl die hij hiervoor ontwikkelde noemde hij, evenals zijn eind 2021 verschenen album, ‘Rotterdam Blues’.

Collapse
Skoda
Skoda

Skoda is jonge artiest uit Rotterdam en tevens onderdeel van Levels. De jonge artiest stond enkele jaren geleden in al in De KF. Toen speelde hij in het voorprogramma van het uitverkochte concert van Snelle. De afgelopen jaren heeft hij grote stappen gezet en hij is ready om het KF-publiek dat te laten zien!

Collapse
OTG
OTG

OTG is wat voor prachtigs er kan gebeuren als vrouwen samenwerken. Het is een platform voor en door vrouwelijke creatievelingen. OTG moet on- en offline dé plek worden waar (voornamelijk maar niet exclusief) vrouwelijke makers zich veilig voelen om te verbinden, netwerken, plezier te hebben en elkaar te helpen. Het platform heeft haar eigen events, maar ook hebben ze artiesten een podium mogen bieden tijdens bevrijdingsfestival Den Haag, Levels Festival en Zomercarnaval Rotterdam! Nu is het tijd voor een show in De KF! Nyarko maakt onderdeel uit van OTG. Op jonge leeftijd schreef ze al vurige barz en al gauw was het duidelijk dat rappen haar talent was. Door haar Ghanese roots te verwerken in haar muziek creëert ze haar eigen stijl en brengt ze een andere sound in de Nederlandse hiphop scene. Wat Nyarko the next best maakt, is haar fun en bubbly karakter, die ze in haar teksten weet te verwerken. Ze is erg divers en kan op bijna alle genres flowen. Haar woordspeling is een mix van Nederlands, Engels en Twi (Ghanees). Nyarko heeft gewerkt met grote artiesten, deelgenomen aan een all female cypher en heeft een freestyle sessie gedaan op FunX. Haar doel is om te domineren en een grote indruk achter te laten in de muziekindustrie.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event