loading

SANDRA VAN NIEUWLAND

VOICE-FINALISTE DOET 'HUMAN ALIEN'-TOUR

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 16.50
Deur
19.00
Datum
VR 19 MRT 2021
Open
19:30
Start
20:00
Genre
Nederlands
Pop
Top 40
Tickets kopen

Op vrijdag 19 maart staat zangeres, songwriter en muzikanten Sandra van Nieuwland in de Stadsgehoorzaal als onderdeel van de KF Take-over met haar ‘Human Alien’-tour. De oud-Voice deelneemster en hitmachine wist hit na hit te scoren en heeft inmiddels een viertal albums uitgebracht.

Sandra van Nieuwland

Sandra van Nieuwland beleeft in 2012 haar doorbraak dankzij deelname aan The Voice of Holland. Ondanks dat ze het seizoen niet wint, scoort de zangeres een aantal hits: ‘More’ en ‘Kee Your Head Up’ doen het heel erg goed. Ze breekt records door in de hitlijsten de eerste, tweede en derde positie te bezetten en met maar liefst vijf singles in de top 10 te staan. Geen verrassing dat het eerste album ‘And More’ platina gaat.

Na het commerciële succes richt van Nieuwland zich weer op het schrijven van eigen werk. Daaruit volgt album nummer twee ‘Banging On The Doors of Love’ met de succesvolle single ‘Hunter’. Het popalbum ontvangt een Edison voor het beste album in zijn categorie. Na het uitkomen van het derde album in 2015 gaat Sandra van Nieuwland langs een groot aantal theaters en poppodia en verzorgt het voorprogramma van Bryan Ferry.

In 2018 besluit ze zich meer te richten op het uitbrengen van muziek in eigen beheer (in plaats van via een platenmaatschappij) met een voorliefde voor elektronica. Het markeert de komst van ‘Human Alien’, Een album dat duikt in het begrip identiteit en de illusies van het leven. Met Barry Hay, Lucas Hamming, Ntjam Rosie, Anne Soldaat en Yorick van Norden is ze onderdeel van de ‘Elvis Comeback Special’, waar ze in meespeelt als ze geen eigen shows heeft. Een vergelijkbaar project volgt in 2019 met ‘One Piece of Music’; hierin viert men vijftig jaar Woodstock met een keur aan gerenommeerde muzikanten.

MARVIN DEE BAND

Voorprogramma is de Marvin Dee Band. In Nederland werd de band in 2019 o.a. uitgenodigd op Q Music, NPO Radio 1 en NPO Radio 5, en stond de band in de aftershow van Dave Matthews Band in AFAS Live. Recensies van hun nieuwe album leverde de band lovende vergelijkingen op met o.a. John Hiatt, Marc Cohn, Jeff Buckley en Bruce Springsteen.

Deze bijzondere band leent uit alle genres en laat deze moeiteloos samenkomen tot een eigen geluid wat zich niet snel laat vergelijken. Art-rock/americana met een poppy Nederlands randje, vooral te herkennen aan de meerstemmige zangarrangementen. Liedjes vol dynamiek en dramatiek die de luisteraar meenemen op een avontuur waarvan de bestemming veelal onvoorspelbaar blijft.  Op dit moment speelt de band een akoestische tour met shows in NL, BE en DE. Tijdens deze shows worden de nummers gebracht in intieme, kleine arrangementen.

 

DE STADSGEHOORZAAL TAKE-OVER

Deze show vindt plaats in de Stadsgehoorzaal als onderdeel van De KF Take-over. Say what? Yes, de KF Take-over! De Kroepoekfabriek beschikt jammer genoeg niet over voldoende capaciteit om met alle geldende maatregelen show te kunnen organiseren. Daarom hebben we besloten het buiten de deur te zoeken en het wél mogelijk te maken.

Het laatste weekend van november neemt De Kroepoekfabriek daarom de Stadsgehoorzaal over. Een weekend vol concerten en KF-programma speciaal voor de concertganger! Zo zie je Sandra van Nieuwland, The Kik, de regionale helden van KF Allstars en New Hammond Sound Project tezamen met een wel hele bijzondere yogasessie, compleet met techno en aromajockey.
De Stadsgehoorzaal biedt de ruimte om 100% veilig en volgens alle geldende maatregelen te doen wat wij willen: met te gekke muziek de stad en regio een stuk leuker maken. En: voel je vrij om een mondkapje te dragen. Mocht het programma niet doorgaan door aangescherpte maatregelen of een andere oorzaak, dan krijg je altijd je geld terug, gegarandeerd. Bij ons zit je safe.

Line-up

Collapse
Sandra van Nieuwland
Sandra van Nieuwland

De Voice of Holland-finaliste heeft nooit stilgezeten. Wel zitten er steeds meer elektronische invloeden in haar muziek en dat zorgde voor het album ‘Human Alien’ in 2018. Daarna stond ze in Bibelot, het Luxor, de Effenaar en Tivolivredenburg.

Collapse
MARVIN DEE BAND
MARVIN DEE BAND

In Nederland werd de band in 2019 o.a. uitgenodigd op Q Music, NPO Radio 1 en NPO Radio 5, en stond de band in de aftershow van Dave Matthews Band in AFAS Live. Recensies van hun nieuwe album leverde de band lovende vergelijkingen op met o.a. John Hiatt, Marc Cohn, Jeff Buckley en Bruce Springsteen.

MAURINO
Vorige event
SCARLET STORIES + GOLDEN CAVES
Volgende event