loading

SANDRA VAN NIEUWLAND [LIVESTREAM]

VOICE-FINALISTE DOET 'HUMAN ALIEN'-TOUR

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 5.50
Deur
€ 5.50
Datum
ZA 27 MRT 2021
Open
19:30
Start
20:00
Verwacht Einde
Genre
Nederlands
Pop
Top 40
Tickets kopen

Op zoek naar de stream? Deze vind je HIER. Het wachtwoord heb je per mail ontvangen.

 

Op zaterdag 26 maart treedt zangeres, songwriter en muzikanten Sandra van Nieuwland  op met haar ‘Human Alien’-tour. De oud-Voice deelneemster en hitmachine wist hit na hit te scoren en heeft inmiddels een viertal albums uitgebracht.

Dit concert is omgezet naar een livestream en toegang kost (nog maar) 5 euro. Door ziekte van de artiest is de livestream verplaatst van 19 maart naar 27 maart.

Sandra van Nieuwland

Sandra van Nieuwland beleeft in 2012 haar doorbraak dankzij deelname aan The Voice of Holland. Ondanks dat ze het seizoen niet wint, scoort de zangeres een aantal hits: ‘More’ en ‘Kee Your Head Up’ doen het heel erg goed. Ze breekt records door in de hitlijsten de eerste, tweede en derde positie te bezetten en met maar liefst vijf singles in de top 10 te staan. Geen verrassing dat het eerste album ‘And More’ platina gaat.

Na het commerciële succes richt van Nieuwland zich weer op het schrijven van eigen werk. Daaruit volgt album nummer twee ‘Banging On The Doors of Love’ met de succesvolle single ‘Hunter’. Het popalbum ontvangt een Edison voor het beste album in zijn categorie. Na het uitkomen van het derde album in 2015 gaat Sandra van Nieuwland langs een groot aantal theaters en poppodia en verzorgt het voorprogramma van Bryan Ferry.

In 2018 besluit ze zich meer te richten op het uitbrengen van muziek in eigen beheer (in plaats van via een platenmaatschappij) met een voorliefde voor elektronica. Het markeert de komst van ‘Human Alien’, Een album dat duikt in het begrip identiteit en de illusies van het leven. Met Barry Hay, Lucas Hamming, Ntjam Rosie, Anne Soldaat en Yorick van Norden is ze onderdeel van de ‘Elvis Comeback Special’, waar ze in meespeelt als ze geen eigen shows heeft. Een vergelijkbaar project volgt in 2019 met ‘One Piece of Music’; hierin viert men vijftig jaar Woodstock met een keur aan gerenommeerde muzikanten.

Line-up

Collapse
Sandra van Nieuwland
Sandra van Nieuwland

De Voice of Holland-finaliste heeft nooit stilgezeten. Wel zitten er steeds meer elektronische invloeden in haar muziek en dat zorgde voor het album ‘Human Alien’ in 2018. Daarna stond ze in Bibelot, het Luxor, de Effenaar en Tivolivredenburg.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event