loading

SANDRA VAN NIEUWLAND

Informatie Collapse

Voorverkoop
15.50
Deur
18
Datum
ZA 25 APR 2020
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Nederlands
Pop
Top 40
Tickets kopen

Op zaterdag 25 april staat zangeres, songwriter en muzikanten Sandra van Nieuwland in De KF als onderdeel van de ‘Human Alien’-tour. De oud-Voice deelneemster en hitmachine wist hit na hit te scoren en heeft inmiddels een viertal albums uitgebracht.

Sandra van Nieuwland

Sandra van Nieuwland beleeft in 2012 haar doorbraak dankzij deelname aan The Voice of Holland. Ondanks dat ze het seizoen niet wint, scoort de zangeres een aantal hits: ‘More’ en ‘Kee Your Head Up’ doen het heel erg goed. Ze breekt records door in de hitlijsten de eerste, tweede en derde positie te bezetten en met maar liefst vijf singles in de top 10 te staan. Geen verrassing dat het eerste album ‘And More’ platina gaat.

Na het commerciĆ«le succes richt van Nieuwland zich weer op het schrijven van eigen werk. Daaruit volgt album nummer twee ‘Banging On The Doors of Love’ met de succesvolle single ‘Hunter’. Het popalbum ontvangt een Edison voor het beste album in zijn categorie. Na het uitkomen van het derde album in 2015 gaat Sandra van Nieuwland langs een groot aantal theaters en poppodia en verzorgt het voorprogramma van Bryan Ferry.

In 2018 besluit ze zich meer te richten op het uitbrengen van muziek in eigen beheer (in plaats van via een platenmaatschappij) met een voorliefde voor elektronica. Het markeert de komst van ‘Human Alien’, Een album dat duikt in het begrip identiteit en de illusies van het leven. Met Barry Hay, Lucas Hamming, Ntjam Rosie, Anne Soldaat en Yorick van Norden is ze onderdeel van de ‘Elvis Comeback Special’, waar ze in meespeelt als ze geen eigen shows heeft. Een vergelijkbaar project volgt in 2019 met ‘One Piece of Music’; hierin viert men vijftig jaar Woodstock met een keur aan gerenommeerde muzikanten.

Informatie

Voorverkoop
15.50
Deur
18
Datum
ZA 25 APR 2020
Voorverkoop
15.50
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Nederlands
Pop
Top 40
Tickets kopen
KF ALLSTARS: 75 JAAR VRIJHEID
Vorige event
DEF P, MCGYVER EN MEER | DOSSIER BOOMBAP
Volgende event