loading

SCARLET STORIES + GOLDEN CAVES

PROGMETAL EN -ROCK VAN NEDERLANDSE BODEM

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 10.00
Deur
€ 12.00
Datum
ZA 23 OKT 2021
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Tickets kopen

Fijnproevers die een ferme gitaar en hier en daar een afwijkende maatsoort weten te waarderen, trekken op zaterdag 23 oktober aan het langste eind. Die dag staan de progmetal en -rock van Scarlet Stories en Golden Caves in het middelpunt.

Scarlet Stories

Scarlet Stories schildert met hun eclectische en unieke stijl bloedrode verhalen geïnspireerd door o.a. progressieve rock, heavy metal, film soundtracks, doom en ambient. Het ene moment fragiel en rustig, het andere intens, sterk en rauw. Van origine in een semi-akoestische vorm met zangeres Lisette van den Berg en gitarist Bram te Kamp, maar inmiddels ook met zeskoppige band.

In deze volledige bezetting verscheen in september 2019 het langverwachte eerste album ‘Necrologies’, dat werd opgenomen met topproducer Joost van den Broek (o.a. Kovacs, Navarone, Anneke van Gierbergen’s VUUR) aan de knoppen. Hiermee grossiert de band in lovende recensies. Zo noemt NRC de plaat “een sfeervol prachtdebuut”. Recent werd bekend dat Scarlet Stories met ‘Necologies’ de iO Pages Prog Award 2019 heeft gewonnen!

Golden Caves

Golden Caves geldt als een van de meest veelbelovende vertegenwoordigers van de nieuwe generatie progressieve rock. In maart van dit jaar doet het vijftal weer van zich spreken met het nieuwe album ‘Dysergy’. Een dynamische mix van prog rock met moderne alternatieve invloeden en hier en daar een aanstekelijk poprandje kenmerkt de muziek van Golden Caves. Met als sterke toegevoegde waarde de prachtige zang van de stralende frontvrouw Romy Ouwerkerk.

Het debuutalbum ‘Collision’ leverde de band in 2018 als enige Nederlandse vertegenwoordiger een nominatie op in de categorie ‘Limelight’ (grootste talent) van de prestigieuze Progressive Music Awards in de UK. Het vooraanstaande Engelse magazine ‘PROG’ noemde Golden Caves zelfs ‘a revelation (…) the future of prog rock’. De band speelde o.a. op Summer’s End, het oudste progressieve rockfestival van Engeland.

LET OP! Wij controleren onze bezoekers op een geldige QR-code aan de deur. Houd hier rekening mee wanneer je je ticket aanschaft. Verder verandert er niets aan je avond uit. Veel plezier alvast!

Line-up

Collapse
GOLDEN CAVES
GOLDEN CAVES

Golden Caves geldt als een van de meest veelbelovende vertegenwoordigers van de nieuwe generatie progressieve rock die al veel hoofden deed keren. In maart 2020 is er een nieuw album.

Collapse
SCARLET STORIES
SCARLET STORIES

Een zeskoppige progmetalformatie die met debuut 'Necrologies' veel lof oogstte. Stevig en rauw, maar soms net zo intens en fragiel.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event