loading

SILVER POCKETS FULL | ALBUM PRESENTATIE

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 6.50
Deur
€ 8.50
Datum
ZA 16 APR 2016
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Tickets kopen

Op zaterdag 16 april is het Record Store Day. De perfecte dag voor een releasefeestje, zo dachten de heren van Silver Pockets Full. In De Kroepoekfabriek presenteert de band op deze avond met gepaste trots het allereerste album, met een selectie van hun mooiste en beste songs. 

Silver Pockets Full start in augustus 2014 met gitaristen Erwin Mossel en Edwin Dortland, bassist Freerk van Oudheusden, toetsenist Erik van der Vlis en drummer Fred Langhorst. Zij touren samen heel wat jaren in verschillende formaties rond in het bandcircuit. De inspiratie uit die lange roadtrip wordt door de vijf verwerkt in catchy, meerstemmige songs. De band knoopt in hun songs de seventies aan vandaag. In de songs van Silver Pockets Full hoor je invloeden van iconen als The Jayhawks, Black Crowes, Turin Brakes, Allman Brothers, Bruce Springsteen en CSNY. Hun muziek is wel eigenwijs genoeg om ook nieuwe, frisse richtingen in te slaan. Silver Pockets Full nam in januari 2015 de EP ‘Life Is Good’ op en trapte direct goed af bij Radio Rijnmond in ‘Live uit Lloyd’ en voor een volgestampt BRLN Berlijn. Het festivalseizoen begint voor Silver Pockets Full in augustus met het Zomerterras in Vlaardingen en The Feel of Woodstock in Ooltgensplaat. De band werkt nu hard aan hun debuutalbum, dat in april 2016 uitkomt. Deze nieuwe roadtrip is pas net begonnen!

Combiticket: concertkaartje + album + goodies
Naast normale tickets biedt Silver Pockets Full ook een combiticket aan voor deze show. Koop je een combiticket (à 15 euro), dan krijg je op vertoon hiervan hoogst persoonlijk een (al dan niet gesigneerd) album overhandigd na de show, plus een leuk extraatje. Alle kaarten zijn te koop via de ’ticket’ knop op de website en (indien de show niet is uitverkocht) op de avond zelf aan de deur.

Support: JOHN HENRY
Voor veel muzikanten zijn hun ‘roots’ erg belangrijk en hoorbaar in de nummers die worden geschreven. De plek waar je vandaan komt, wat je op jonge leeftijd hebt meegemaakt, wie je heeft beïnvloed en hoe je bent gevormd… Voor John Henry zijn z’n roots bijna allesbepalend en onmiskenbaar aanwezig in zijn songs. Hoe kan dan dat artiesten en bands als Tom Petty, Bruce Springsteen, Ryan Adams en The Jayhawks doorklinken in het werk van de Brabander? Natuurlijk is John Henry wel eens in Amerika geweest, Nashville bijvoorbeeld, waar het schrijven van songs net zo makkelijk gaat als thuis. En dat thuis ligt in een klein dorp in Brabant. “Misschien wel een goede voedingsbodem voor Nederlandse Americana”, zegt John, zoon van een boer op het Brabantse platteland, geboren op de dag dat Nederland in de vorige eeuw werd geteisterd door de zwaarste sneeuwstorm ooit. “Ik keek heel mijn jeugd uit over de velden. En ik ben erg beschermend opgevoed, veilig wel eigenlijk. Met veel ruimte dus om bijvoorbeeld muziek te maken, op mijn twaalfde repeteerde ik al met mijn eerste band in een van de loodsen.” Die afgelegen jeugd doet John Henry dromen naar een grotere wereld en het avontuur. Al reizende ontdekt hij echter dat juist thuis de plek is waar het hart ligt. En dat de wereld misschien wel te groot is… In oktober verschijnt zijn nieuwe album; jullie krijgen deze avond al een voorproefje!

Gebruik maken van de Rabo-korting?

  • Maak (via ticketverkoop) een account aan en geef even door aan ons via [email protected] dat je account is aangemaakt.
  • Wij markeren dan je account als Rabo-klant.
  • Vervolgens kun je je ticket met de Rabokorting online bestellen.
  • Er kan één keer per persoon per evenement Rabo-korting worden verstrekt.
  • Wanneer je voor een evenement meerdere kaart(en) zonder Rabokorting erbij wilt bestellen, is dit wel mogelijk.
  • Neem natuurlijk wel je pinpas mee naar het evenement, er kan naar gevraagd worden ter controle.
  • Veel plezier!
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event