loading

SMOOTH HOUND SMITH (USA)

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 12.50
Deur
€ 14.50
Datum
VR 31 JAN 2020
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Blues
Country
Pop
Americana
Tickets kopen

We sluiten de maand januari op vrijdag 31 januari af met een show van Smooth Hound Smith, afkomstig uit East Nashville. Het derde album van het American roots duo kwam afgelopen augustus uit en kreeg tal van lovende reacties.

Smooth Hound Smith

Smooth Hound Smith is een Amerikaanse roots en rockband opgericht door het stel Zack Smith en Caitlin Doyle-Smith. Ze spelen niet alleen de blues, ook country benaderen ze stampvoetend alsof ze dwars door het hout van de veranda heen willen. Opgericht in 2012, en dus gevestigd in East Nashville, TN, nemen ze een gevarieerde en unieke stijl op van folky, garage-infused ritme & blues. Een moderne interpretatie van vroege blues, soul en rock ‘n’ roll muziek die teruggrijpt naar de tradities van wazige volksliedjes op de veranda evenals rauwe juke-joints in de steegjes

De band heeft al meer dan 200.000 kilometer op het wegdek afgelegd, om meer dan achthonderd shows te spelen in Amerika, Canada en Europa. Dit alles deden ze in de afgelopen vijf jaar. Naast hun eigen optredens als headliner, tourden ze ook mee als support van Dixie Chicks, The Record Company, The Secret Sisters, Lindi Ortega, Anders Osborne en Jamestown Revival.

Onlangs is hun derde plaat ‘Dog in a Manger’ verschenen. Het album is een heerlijke mix van roots rock, r&b, pop, folk, country en blues en maakt een reis hoorbaar die gevuld is met ups & downs, omwegen en demonen.Van subtiel rinkelde akoestische snaren, tot knallend geluid uit de elektrische gitaar; dit album geeft het ruige terrein van het leven weer.

VOORPROGRAMMA: RICHVILLE

De tweemansband verzorgt de support deze avond. Organisch, intuïtief en ongepolijst. Dit is in het kort de omschrijving van het album “Richville” van Richard van Bergen (zang, gitaar) en Jeroen JJ Goossens (drums, percussie). Muziek met een fikse liefde voor analoge, vintage apparatuur met als rode draad invloeden van Delta Blues, gospel en New Orleans second-line ritmes.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event