loading

SPLINTER + COSMIC DEBRIS

SUPERROCKGROEP MET OUD-LEDEN BIRTH OF JOY, DEATH ALLEY EN VANDERBUYST

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 12.00
Deur
€ 14.00
Datum
ZA 25 MRT 2023
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Metal & rock
Tickets kopen

Op zaterdag 25 maart komt superrockgroep Splinter naar De Kroepoekfabriek! De band is gevormd door bandleden van Birth Of Joy, Death Alley en Vanderbuyst.

Splinter maakt rauwe rock. De band ziet zichzelf liever als onderdeel van die opstandige rotjeugd, dan van de grijze, gevestigde orde, met alle voorspelbare venues en muziek die daarbinnen worden aangeboden. Het liefst wil Splinter al die mensen en groepjes die met hun eigen alternatieve dingen bezig zijn verenigen. Dat klinkt als een serieuze ambitie, en dat is het misschien ook, maar uiteindelijk gaat het simpelweg om een hele hoop onvervalste energie, die mensen bij elkaar brengt. En dat is waar deze band van aan elkaar hangt.

Die energie zorgde er, samen met het muzikantschap, ook voor dat er na twee dagen in de studio per ongeluk een volledig album op de plank lag. Het idee was om in die twee dagen één single op te nemen. “De opnames gingen achteloos soepel,” herinnert Sander zich. Zo keek iedereen elkaar schouderophalend aan na de eerste take van het nummer Brand New Future, aangezien er eigenlijk niet echt reden was om een tweede take op te nemen.

In 2021 kwamen ze met debuutplaat Filthy Pleasures. Het is het eerste album uitgebracht op het gloednieuwe Berlijnse label Robotor Records, opgericht door de mannen van Kadavar. Sinds COVID hebben ze weinig mogelijkheden gehad om het live ten gehore te brengen. Op zaterdag 25 maart komen ze ‘m in De Kroepoekfabriek laten horen!

Cosmic Debris

Support wordt deze avond verzorgd door psychedelische rockband Cosmic Debris. De drie heren uit Leiden misten de 70s zo erg dat ze een band in het leven hebben geroepen om terug te gaan naar deze betere tijden van de twintigste eeuw en de spacerock te herbeleven. En daar mag iedereen van meegenieten. Oordoppen mee want volgens de band is harder ALTIJD beter!

JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Volgende event