loading

ST. SOLAIRE + LUKA

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 5.50
Deur
€ 7.50
Datum
ZA 13 MEI 2017
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Op zaterdag 13 mei gaan we voor de meeslepende, melancholische indiepop van St. Solaire en de intieme nummers van Luka. De grote gemeenschappelijke invloed? Bon Iver!

ST. SOLAIRE

St. Solaire is ontstaan toen singer-songwriter Geert van Emden in de zomer van 2014 een EP wilde opnemen in de studio van Jesse den Dulk (ex- Elle Bandita, Spartaco, Vixy). Tijdens het opnameproces sloeg de muzikale vonk over en na het opnemen van één liedje viel alles op zijn plek; samen zouden zij een band beginnen. Het idee om een EP op te nemen werd in de vrieskast gestopt en een periode van liedjes schrijven brak aan. Gedeelde muzikale interesses zoals Bon Iver, Radiohead en het vroegere werk van Coldplay legde hiervoor de basis.

Ongeveer een half jaar later ontstond er behoefte aan meer muzikale input en werd de band aangesterkt door Buddy de Groot (ex- Micheal Prins), Pascal Konings en Tijs Kulker (Friends of the Family, Medicine Jet). Zo groeide de formatie uit tot een eclectisch geheel met een volwassen sound. De songs kregen meer smoel en het stemgeluid van Geert kwam volledig tot zijn recht. Groots, melodisch en integer wat hangt tussen pop, alternatieve rock en folk.

Ondanks het korte bestaan heeft de band al op een aantal mooie plekken mogen spelen. Hoogtepunten waren Songbird Festival, Where The Wild Things Are festival en Motel Mozaique Festival.
Op Where The Wild Things Are werden ze gescout door de band HEAVN en mochten ze mee op hun uitverkochte tour als voorprogramma in de zalen Tivoli, Doornroosje en Paradiso.

Afgelopen september bracht de band haar eerste single Morning Sun uit. Ter promotie hiervan gaven zij 40 shows in 40 steden binnen 48 uur in Nederland. Afgelopen maanden was de band vooral te zien tijdens de Popronde waar zij ruim 15 shows verzorgden.

LUKA

Rotterdamse singer-songwriter Lisa Lukaszczyk schrijft onder het pseudoniem Luka haar eigen liedjes. Met haar kleurrijke stem en eerlijke liedjes schetst ze beelden uit haar belevingswereld. Geïnspireerd door Bon Iver, Fink en Daughter zet ze een intieme liveshow neer met een grote dynamiek. Eind 2013 heeft ze een groep muzikanten om haar heen verzameld bestaande uit: David Gram op elektrische gitaar, multi-instrumentalist Guido Nederstigt en producer Wannes Salomé.

In februari 2014 heeft ze met deze groep haar debuut EP ‘Change of Seaons’ opgenomen. De opnames vonden plaats in het huis waar Lisa is opgegroeid. Hierdoor heeft de EP een pure en vertrouwde sound. 27 Mei werd de EP ‘Change of Seasons’ uitgebracht.

Luka heeft al eerder het voorprogramma verzorgd van Tessa Rose Jackson, Moddi, Judy Blank en Sandra van Nieuwland en is in april 2014 verkozen tot 3voor12 Den Haag Select.

Luka 2-min
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event