loading

STORY ARCS – SINGLE RELEASE

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
ZA 29 APR 2017
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Op zaterdag 29 april is de single release van de band Story Arcs. Story Arcs speelt soulvolle, funky pop muziek met pakkende melodieën en stevige grooves. Het geluid van deze band uit Rotterdam is een mix van Jamiroquai, The Roots en de Red Hot Chili Peppers met een snufje van Donny Hathaway. Tijdens deze avond wordt de nieuwe single en de bijbehorende videoclip gepresenteerd.

Eind 2016 dook Story Arcs de studio in met producers Sven Figee (Sven Hammond Soul) en Roland Dirkse. Het resultaat: de catchy single Silent Witness over omgaan met onrecht. Wat doe je als je onrecht ziet? Blijf je een stille getuige of doe je er wat aan? Een serieus onderwerp op een funky, positieve track!

Story Arcs is een echte live-act; De groep bestaat uit Samir ter Luun (gitaar), O.C. Hart (raps), Chimobi (zang), Rick Linzel (toetsen), Jos Tobé (drums) en Roland Sie (bas). In 2015 en 2016 speelde de band op festivals als Oerol en clubs zoals North Sea Jazz Club (Amsterdam) en Bird (Rotterdam).

Support: Petrol
De support tijdens deze avond wordt verzorgd door de Vlaardingse band Petrol. De liefde voor muziek is wat de band heeft samengebracht. Een enorm cliché, maar toch is het waar. Dit huwelijk houdt nu in deze formatie anderhalf jaar stand en niet zonder succes. Na de single ‘Gone’ die vorig jaar is uitgebracht, komt Petrol binnenkort weer met nieuwe nummers aan.

Petrol is de krachtige stem van zangeres Emmie van Stijn die samensmelt met de muziek die wordt geproduceerd door ‘Founding Fathers’ Daan van der Vliet (gitaar) en Richard Breevaart (toetsen), de bassman Luc van Leeuwen en hun nieuwste familielid Daan ‘Sticks’ Wijnhorst (drums).
Samen produceert de band een eigen geluid dat het beste kan worden omschreven als experimentele pop. Popmuziek die wordt gecombineerd met funk, jazz en rock. Allemaal eigen nummers en soms een cover tussendoor.
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event