loading

TALKING HEADS’ ‘STOP MAKING SENSE’ 35 JAAR

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 10.50
Deur
€ 13.50
Datum
ZA 21 SEP 2019
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Vijfendertig jaar geleden kwam de beroemde concertfilm ‘Stop Making Sense’ van Talking Heads uit. Dat wordt gevierd op zaterdag 21 september.

Talking Heads’ Stop Making Sense

Precies 35 jaar geleden kwam de legendarische concertfilm ‘Stop Making Sense’ van new wave/post-punk band Talking Heads uit. Dat moeten we vieren! Vanavond wordt ‘Stop Making Sense’ integraal uitgevoerd door een zeskoppige formatie, inclusief de dansjes en grijze pakken. Een ode aan “one of the best rock movies ever made”!

De film begint met frontman David Byrne, die in zijn eentje op een kaal podium met een gitaar en taperecorder ‘Psycho Killer’ uitvoert. Gedurende de show wordt het podium langzaam opgebouwd en verschijnen er steeds meer bandleden, totdat er negen man het dak van het Pantages Theater eraf blazen.

Met de aanstekelijke, energieke performance heeft de film zich in het collectieve geheugen van de muziekliefhebber gegrift. Neem bijvoorbeeld de kenmerkende danspasjes, spannende lichteffecten en natuurlijk Byrne’s beroemde “big suit”. Door dit grote pak leek zijn hoofd kleiner dan zijn lichaam, hiermee legde Byrne de nadruk op dat je muziek vooral moet voelen en er niet te veel over na moet denken.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event