loading

Tessa Rose Jackson

Informatie Collapse

Voorverkoop
7,00
Deur
9,00
Datum
ZO 7 APR 2013
Open
15:30
Start
16:00
Tickets kopen

http://youtu.be/Mo6aTt3UPDU

De Kroepoekfabriek organiseert op zondag 7 april weer een nieuwe editie van het Singer-songwriter KaFé! Met niemand minder dan Tessa Rose Jackson belooft het weer een zeer bijzondere middag te worden.

Tessa Rose Jackson
Singer-songwriter, producer en multi-instrumentalist. Zo kun je de twintigjarige Amsterdamse het best omschrijven. Niet alleen schrijft ze al haar materiaal zelf, ook is ze haar eigen arrangeur en producer en speelde ze het overgrote deel van de instrumenten op de plaat zelf in.

Tessa Rose Jackson is dochter van Britse ouders en opgegroeid met de klanken van the Beatles, the Beach Boys en Bob Dylan. Na zes jaar pianoles en een vooropleiding aan het Junior Jazz College werd ze op haar vijftiende toegelaten tot de BRIT School in London, waar onder andere ook Adele en Kate Nash het vak hebben geleerd. In deze periode schreef ze haar eerste songs en kwam ze voor het eerst in contact met muziekproductie. Ze trad op in verschillende Britse kroegen die haar leerde om ballen te hebben op het podium. Inmiddels is Tessa terug in Amsterdam, waar ze studeert aan het conservatorium en daarnaast werkt als reclamecomponist.

Zelf omschrijft Tessa haar muziek als een kruising tussen een toegankelijkere Feist, een iets meer poppy Fleet Foxes, een vleugje Ray LaMontagne en een beetje Edward Sharp, maar ‘vooral veel Tessa Rose Jackson’.

In januari 2013 werd ze door 3FM als Serious Talent uitgeroepen, met haar eerste single ‘All The Kings Horses.’

 

Support is Richard Beukelaar. Wellicht ken je hem als bassist van The Madd, waarmee hij onder andere op Lowlands stond.

Richard ontdekte de gitaar in het PodiumCafé in Schiedam en werd door Bluesfenomeen Peter de Vries geïnspireerd om erbij te gaan zingen.

Dit jaar nog komt zijn eerste soloalbum uit, dat ‘Barefoot’ gaat heten. De opnames zijn, onder leiding van Tom Pierce (Eric Clapton, Elton John, George Harrison), in volle gang. Hij schreef de liedjes samen met zijn gitarist en bevatten invloeden van soul en blues. Klinkt als Damien Rice meets David Gray en Pearl Jam meets Pooka. Een prima opwarmer dus!

BLIKOPENER: NIKO + RIXLE BLUE
Volgende event