loading

THE BOOTLEG BEACH BOYS

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 18.50
Deur
€ 20.50
Datum
VR 22 FEB 2019
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Tickets kopen

Na een reeks uitverkochte club- en theatershows in de Benelux, Ierland, UK en Australië komen The Bootleg Beach Boys op vrijdag 22 februari naar De Kroepoekfabriek.

THE BOOTLEG BEACH BOYS

De tributeband is afkomstig uit Ierland. Hun zeer succesvolle eerbetoon aan California’s beroemdste band gooit hoge ogenin zowel Ierland als het Verenigd Koninkrijk. The Bootleg Beach Boys brengen een zonovergoten selectie van de harmonieuze west coast songs van The Beack Boys, waarmee ze de geest van de 1960’s American Dream volledig terughalen. De show wordt ondersteund met historisch foto- en filmmateriaal van de originele band. Surffavorieten als ‘Surfin’ Safari’ en ‘Surfer Girl’, autorockers als ‘Fun Fun Fun’, natuurlijk klassiekers als ‘God Only Knows’, ‘Good Vibrations’ en ‘Help Me Rhonda’, maar daarnaast ook meer cultfavorieten van albums ‘Pet Sounds’ en ‘Smile’.

Ze klinken identiek aan The Beach Boys en ze zien er ook nog eens exact uit als The Beach Boys: The Bootleg Beach Boys zorgen voor een memorabele avond en een prachtig eerbetoon aan meer dan vijftig jaar Beach Boys.

 

THE BEACH BOYS

De hitmachine uit de sixties ontstond in 1961 en bracht in hoog tempo albums en singles uit. De nummers borduren vooral voort op de op dat moment populaire surfmuziek, aangevuld met harmonieuze samenzang. Bandleider was Brian Wilson. Aanvankelijk bassist en een zanger, vanaf de derde plaat het meesterbrein achet de schermen. Hij fungeerde als componist en producer. Onder zijn leiding verscheen ‘Pet Sounds’ in 1966. Het album wordt door in -elk geval- magazine Rolling Stone gezien als de op-één-na beste plaat ooit gemaakt. Dit album zorgde ook voor een golf van succes in Europa.

Beoogd opvolger ‘Smile’ zou, als het aan Wilson lag, daar nog eens over heen gaan. Door een te hoge lat, met te gecompliceerde arrangementen, teveel studiomusici en tanend enthousiasme onder de feitelijke bandleden, kwam het album nooit uit. Wel zijn vele tracks in opvolgende jaren uitgebracht op andere albums (‘Smile’ zou uiteindelijk door Wilson zelf in 2004 volledig afgemaakt worden). Wilson trok zich na het gefaalde ‘Smile’ terug en raakte in een depressie. De groep beleefde een aantal onstuimige jaren en vervolgens een heropleving, wat in 1971 resulteerde in album ‘Surf’s Up’. Dit is volgens velen het hoogtepunt in het oeuvre van de band. In deze tijd werd ook duidelijk dat de andere bandleden, naast Brian Wilson zelf, ook goede songwriters waren.

Vanaf 1972 was het succes definitief tanende. De weg naar beneden werd ingezet door het vertrek van gitarist Bruce Johnston en het latere ontslag van manager Rieley. Hoewel Brian Wilson terugkeerde in ’76, werden de hoge verwachtingen niet waargemaakt. De band bestond nog wel en bracht uiteindelijk in 1996, na vijfendertig jaar Beach Boys, naar wat bleek het laatste studioalbum uit. Dit mede door het overlijden van Carl Wilson, medeoprichter en gitarist, in 1998.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event