loading
Uit-
verkocht

THE DOORS IN CONCERT

Informatie Collapse

Voorverkoop
Uitverkocht
Deur
Uitverkocht
Datum
ZA 17 DEC 2022
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
60's
70's
Uitverkocht

Na zo’n drie jaar tijd is het weer zover; The Doors in Concert keren op 17 december terug in De Kroepoekfabriek! Terug naar de iconische tijd waarin Morrison, Manzarek, Krieger en Densmore grenzen verlegden en ‘far out!’ waren!

The Doors in Concert

The Doors in Concert brengen een hommage aan de legendarische The Doors, waarvan zanger en icoon Jim Morrison in 1971 overleed. The Doors in Concert nemen je mee naar de hoogtijdagen van de band, eind jaren 60, met nummers als Light My Fire, Love Her Madly, L.A. Woman en Riders on the Storm. De zanger heeft de looks en stem van Jim Morrison, de toetsenist vertoont verbluffende gelijkenis met Ray Manzarek, de gitarist speelt en klinkt als Robby Krieger en de drummer kan John Densmore tot in de finesses benaderen.

Authenticiteit is het handelsmerk van de muzikanten. Er worden uitsluitend originele instrumenten gebruikt om de sound van de live-concerten van The Doors te evenaren, zoals de Vox Continental, Gibson G-101 en de Gibson SG. Vanzelfsprekend speelt de toetsenist de baspartijen met zijn linkerhand op een historisch correcte Fender Rhodes Piano Bass met silver- of goldtop, net als Ray Manzarek. Hiernaast gebruikt de band oude Fenderversterkers en originele microfoons.

Het geluid van The Doors op het podium was vaak interessanter en puurder dan dat van de studio-uitvoeringen, aldus de bandleden zelf, die zelf inspiratie halen uit het luisteren naar verschillende live cds van de concerten Live at the Aquarius Theatre, Live in Pittsburgh, Live in New York, Live in Stockholm, Live at the Matrix en In Concert. Een absolute must see en must hear voor elke The Doors-fan!

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event