loading

NIEUWE VANGST: THE MYSTERONS + SUPPORT

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 10.50
Deur
€ 13.00
Datum
VR 17 NOV 2017
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Op vrijdag 17 november stellen we je graag voor aan een zeer getalenteerd vijftal dat schuilgaat onder de naam The Mysterons, tijdens een nieuwe Nieuwe Vangst!

THE MYSTERONS

The Mysterons zijn vernoemd naar een tv-serie uit de jaren ’60 (Captain Scarlett And The Mysterons). Dat is niet voor niks: de band heeft een zwak voor de sixties. Hun muziek bevat invloeden uit psychedelische hoek, wat Indische geluiden, minimalisme, Turkse muziek en voor de oplettende luisteraar zal het ongetwijfeld opvallen dat de band ook van Portishead houdt.

In 2015 verscheen het eerste materiaal en The Mysterons scoorde al snel punten in de scene. In vrij korte tijd wist de band optredens in de wacht te slepen op onder andere Lowlands, Into The Great Wide Open, Motel Mozaique en Paradiso. Vervolgens is de band de studio in gedoken om hun full-length debuutplaat op te nemen. Dit album, genaamd ‘Meandering’, is in februari uitgebracht op het beroemde Excelsior Recordings. De pers is zeer lovend over de debuutplaat. Er zijn veel vier- en vijfsterrenreviews de revue gepasseerd:

“The Mysterons is een bijzonder getalenteerd gezelschap dat de lampen van het plafond musiceert op hun debuutplaat Meandering.”  – Muzine.nl, 8/10

“Meandering eist de volledige aandacht op, een eis die je maar wat graag inwilligt.” – Klaas Knooihuizen namens Trouw, 4/5

Hoog tijd dus om jezelf onder te dompelen in de exotische sounds van deze spannende formatie.

 

SUPPORT: JO MARCHES

Pop met een likje LSD, dat is het Utrechtse Jo Marches, die het voorprogramma zal verzorgen op deze avond. Jo Marches is het geesteskind van songwriter Johanneke Kranendonk. Met haar band beweegt ze zich muzikaal in het schemergebied tussen Tame Impala, Broadcast en Portishead: hallucinatoire en psychedelische liedjes, die tegelijkertijd onverminderd catchy zijn. Dat sluit dus perfect aan bij The Mysterons!

Samen met producer David Hoogerheide (Krach, Cheaters) werkte Johanneke aan twee EP’s waarvan de eerste, Silver & Gold, vorig jaar uitkwam. Jo Marches speelde in 2016 voorprogramma’s voor o.a. Blaudzun en Eefje de Visser. De band is net terug van een tour in Canada waar ze onder andere op het festival Pop Montréal speelden.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event