loading

THIS IS A STANDOFF + DRUNKTANK

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 13.50
Deur
€ 15.50
Datum
ZO 12 AUG 2018
Open
19:30
Start
20:00
Verwacht Einde
01:00
Tickets kopen

This Is A Standoff keert terug! Het Canadese viertal was sinds 2012 met verlof omdat het succes ze boven het hoofd groeide. Mazzelaars dat we zijn, is de band nu terug bij elkaar is voor enkele tours, in Canada en Europa. Support deze avond komt van het ook niet onbekende Drunktank.

This Is A Standoff

Nadat Belvedere, de muzikale voorganger van TIAS, ermee ophield, startten gitarist en songwriter Steve Rawles en drummer Graham Churchill This Is A Standoff. In Calgary verzamelde het duo John Meloche en Nick Kouremenos en na het uitbrengen van twee demotracks op het toenmalige MySpace in 2006/2007 volgde de eerste tour. Die tour bracht hen naar Europa. Ze deelden het podium met namen als Mad Caddies, Action Men, Big D and the Kids Table en Boysetsfire.

In oktober 2007 werd het eerste album op de wereld losgelaten, waarna opnieuw een Canadese tour volgde. Plaat nummer twee, ‘Be Disappointed’ zag in 2009 het levenslicht. Noord-Amerika en Europa werden aangedaan in de daaropvolgende tours, tezamen met Strung Out en Death by Stereo. Na een bezoek aan De KF in 2011 (één van onze allereerste concerten!) en nog een EP in 2012, was daar in 2012 ineens het einde van de band. Hoewel bedoeld als een ‘dingetje voor ernaast’ werd het succes van This Is A Standoff meer dan dat. In totaal waren er 322 shows in meer dan 25 landen. Na de stopzetting keerde een deel de band opnieuw terug naar Vlaardingen in de vorm van Belvedere op Rock ’n Ramps 2013. De warme band met frontman Steve is er altijd geweest en daarom zijn trots dat de band ook Vlaardingen weer aandoet tijdens deze nieuwe This Is A Standoff-tour.

Drunktank

Ook geen onbekende, dat Drunktank. De band speelt snelle, melodische, mee-bler 90’s skatepunk in de traditie van labels als Fat Wreck Chords, Epitaph en Burning Heart. Voeg daar wat 80’s metal aan toe et voila. In 2010 kwam de eerste plaat uit, na vier eerdere EP’s. In dat jaar stonden ze ook op de eerste editie van ons eigen Rock ’n Ramps. Door het succes van het album, het werd zelfs in Japan uitgebracht, kwamen de Hagenaren in geheel Noordwestelijk Europa. Zo waren ze onder andere support voor Lagwagon, Strung Out, Voodoo Glow Skulls, A Wilhelm Scream en Belvedere.

https://www.youtube.com/watch?v=NSweM6DX9G0

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event