loading
Uit-
verkocht

TIM AKKERMAN & THE IVY LEAGUE

Informatie Collapse

Voorverkoop
Uitverkocht
Deur
Uitverkocht
Datum
ZA 18 JAN 2020
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Genre
Pop
Rock
Uitverkocht

Op zaterdag 18 januari staan Tim Akkerman & The Ivy League op het podium van De Kroepoekfabriek. Tijdens deze avond zullen ze hun album ‘Lions Don’t Cry’ spelen. Dit album is een steengoede rockplaat, maar de muziek bevat een emotionele lading. Tim Akkerman omschrijft het album als volgt: ‘Lions Don’t Cry klinkt als een persoonlijke brief die iedereen mag lezen’. Kom deze bijzondere avond ervaren in De KF!

Je zou denken dat als je al twintig jaar muziek maakt, een nieuw album releasen niet meer heel spannend is. Niks is echter minder waar voor de Haagse muzikant Tim Akkerman. En dat komt omdat hij met deze release iets doet wat hij nog nooit gedaan heeft.

Wie zijn nieuwe plaat Lions Don’t Cry hoort, meent waarschijnlijk dat hij terug is naar waar hij begon: het is een rockplaat van jewelste die doet denken aan zijn tijd als frontman van Di-rect. Toch is er meer aan de hand. Na een uitverkochte club- én theatertour met ‘Tim Sings The Boss’, waarbij hij nummers van zijn grote held Bruce Springsteen ten gehore bracht, herontdekte hij zijn liefde voor Amerikaanse rock. Hij liet deze liefde voor Bruce en Pearl Jam voor zich spreken en schreef tien nummers die recht uit het hart kwamen.

Lions Don’t Cry is een zeer persoonlijk album geworden. Na veertien jaar huwelijk is Tim een alleenstaande vader, en combineert hij zijn muzikant-schap met de liefde voor zijn kinderen. Het verwerken van zijn relatie loopt als een rode draad door Lions Don’t Cry: van verdriet bij zijn kinderen tot zelf een nieuwe weg inslaan – het album klinkt als een persoonlijke brief die iedereen mag lezen.

Wat Tim ook nog nooit gedaan heeft, is zijn band op de voorgrond zetten. Na bijna tien jaar samen spelen, kriskras door heel Nederland, is zijn vaste band een hechte vriendengroep geworden. Niet meer dan logisch om dan als één geheel naar buiten te treden. Vanaf de release van eerste single Underestimate gaat de band als ‘Tim Akkerman & The Ivy League’ door het leven. Of, zoals Tim zelf zegt: ‘Als het goed voelt, moet je het gewoon doen.’

En dat de situatie in een notendop. Het voelt goed, en de band gaat het gewoon doen: een zeer persoonlijk album releasen, een tour als vriendengroep door heel Nederland, en tien nieuwe liedjes ten gehore te brengen die waarschijnlijk vele emotionele snaren gaan raken bij oude én nieuwe fans.
Ontzettend spannend, zelfs na twintig jaar muziek maken. Maar als het goed voelt…

Tim Akkerman & The Ivy League zijn:
Tim Akkerman – lead zanger/ gitaar
Evert Zeevalkink – gitaar
Sander Kalmeijer – bass/achtergrond vocalen
Willem van der Krabben – drums/achtergrond vocalen
Stef de Hond – keys/achtergrond vocalen

SUPPORT: SYLVIE STONE

Tim komt niet alleen! Voorprogramma van dienst is Sylvie Stone.  Sylvie Stone timmert sinds hun debuut op FestyLand 2018 aardig aan de weg. Dit drietal brengt muziek met een verhaal, geïnspireerd door het leven zelf. Zware thema’s zoals verlies en verdriet worden niet gespaard al proberen de heren van Sylvie Stone het ook luchtig te houden en een boodschap van hoop uit te dragen. De gitaar gedreven muziek is oprecht en sferisch en nodigt het publiek uit om in het moment stil te staan bij hun eigen leven. Van november 2019 tot en met februari 2020 mogen de heren op tournee als vaste support act van Tim Akkerman & the Ivy League waarmee ze heel Nederland kennis laten maken met hun muziek.

 

Informatie

Voorverkoop
Uitverkocht
Deur
Uitverkocht
Datum
ZA 18 JAN 2020
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht einde
02:00
Genre
Pop
Rock
Uitverkocht

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event