loading

TIM KNOL & THE BLUE GRASS BOOGIEMEN

POPHELD EN BLUEGRASSMANNEN BUNDELEN DE KRACHTEN

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 1.50
Deur
€ 1.50
Datum
VR 11 SEP 2020
Open
16:00
Start
20:00
Verwacht Einde
21:30
Genre
Country
Rockabilly
Americana

Tim Knol is absoluut niet weggeweest! Nog sterker: sinds vorig jaar heeft hij de krachten gebundeld met The Blue Grass Boogiemen. Een samenwerking die al aardig wat hoofden deed keren. De onverslaanbare combinatie staat op vrijdag 11 september op het Stadsstrand.

Dit evenement is verplaatst naar het Stadsstrand. Zie ook hetstadsstrand.nl.

THE BLUE GRASS BOOGIEMEN..

De kenmerkende sound van de bluegrass komt recht van de Amerikaanse prairies en moerassen. In de muziek hoor je vaak mandoline, viool, banjo, gitaar en contrabas. Zo ook bij The Blue Grass Boogiemen. De mannen spelen al sinds 1990 samen. Niet zonder succes: naast talloze Europese festivals en clubshows zijn Boogiemen ook in de VS ‘een ding’. Ze deelden met podium met de grootste helden in de roots- countrymuziek, zoals Willie Nelson en Emmylou Harris. Sinds 2019 werken ze samen met muzikant Tim Knol.

..& TIM KNOL

Knol heeft zijn liefde voor bluegrass nooit onder stoelen of banken gestoken. De zanger en gitarist brak in 2010 door met de hit ‘Sam’ en bracht in totaal vier albums uit, geënt op de pop en country van eind jaren ’60 en begin jaren ’70. Met The Miseries gaf hij wat extra gas en schoof op richting de garage en powerpop.

Onlangs landde hij in de armen van The Blue Grass Boogiemen tijdens festival Into The Great Wide Open, waar ze samen spontaan een Hank Williams-cover speelden. Het is een voorbestemd huwelijk: de stem van Knol past naadloos in de muziek van het kwartet.

De samenwerking mondde uit in een album ‘Happy Hour’ en een succesvolle tour langs onder andere Rotown, Patronaat, Eurosonic/Noorderslag, Paradiso, Lowlands en vele andere plekken. Naast goed bezochte shows is ook de pers erg lovend. Zo repte de Volkskrant over ‘de gesmeerde meerstemmigheid bij het onversterkte maar machtige bluegrassnummer Crying Shame’. Een absolute must-see voor elke liefhebber van rootsmuziek!

Line-up

Collapse
Tim Knol & The Blue Grass Boogiemen
Tim Knol & The Blue Grass Boogiemen

Een ijzersterke samenwerking tussen bluegrass oudgedienden en popheld Tim Knol die veel hoofden doet draaien. In 2019 speelde de groep al op Paradiso, Eurosonic/Noorderslag en Lowlands. Wegens succes spelen ze ook in 2020 nog een aantal shows samen, waaronder in De Kroepoekfabriek.

Informatie

Voorverkoop
€ 1.50
Deur
€ 1.50
Datum
VR 11 SEP 2020
Locatie
het Stadsstrand
Open
16:00
Start
20:00
Verwacht einde
21:30
Genre
Country
Rockabilly
Americana

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event