loading

TOKOLOKO: LAURA PALMER + THE MINOR DETAILS

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
VR 29 APR 2016
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00

TOKOLOKO, de leukste plek om (gratis) nieuwe bands te checken en ontdekken. Dit keer mogen wij op 29 april twee toffe acts verwelkomen; Laura Palmer en The Minor Details. Deze Tokoloko is een tip voor mensen die houden van bands zoals The Cure, Echo and the Bunnymen en Sonic Youth.

Laura Palmer
Laura Palmer zag het levenslicht in het jaar 2012. Na een zorgeloze jeugd als homedemo project van één van de bandleden wilde Laura op eigen benen staan. In navolging van Mark (basgitaar) heeft Niek zich door Laura laten verleiden door de zang voor zijn rekening te nemen. In 2014 doet Laura vervolgens afstand van haar drumcomputer en weet Gabriel te overtuigen om de drums te vervangen door the real shit. Het resultaat: pure shoegaze met new wave invloeden. Laura’s muziek kan worden omschreven als alternative rock en waarbij gelaagde gitaren met retro synths in gestructureerde en melodische songs worden gecombineerd.

Beïnvloed door Joy Division en new wave bands als The Cure, The Sound en Echo & the Bunnymen, produceert Laura een muur van geluid die doet denken aan shoegaze bands van begin jaren 90. Maar ook hedendaagse postrock invloeden zijn terug te horen als Laura de registers opengooit. Doordrenkt met effecten leidt dit tot een verrassend authentiek en puur geluid.

Klinkt als: The Cure, Echo and the Bunnymen, Joy Devision. 

The Minor Details
The Minor Details is een Rotterdams trio bestaande uit zanger/gitarist Jeroen S. Rozendaal, bassiste Christine Madern en drummer Max Maas.
Ze spelen met verschillende aspecten uit de pop en indierock en gooien daar af en toe ineens een flinke scheut punk overheen. The Minor Details is een band die met een combinatie van noise pop en indierock zorgt voor een toffe sound.

Het leuke daarvan is dat ze kunnen raggen zonder een agressief gevoel op te wekken. Snoeiend gitaarwerk is bij hun meer een geval van juichen dan van slopen. Hun neutrale uitstraling en hun liedjes over het leven maken van The Minor Details een intiem gezelschap voor de luisteraar.

Klinkt als: Editors, Sonic Youth.

Elke maand kun je in De Kroepoekfabriek terecht voor TOKOLOKO.
Dé leukste plek om (gratis) nieuwe bands te checken en ontdekken.

KF3

 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

POPUNIE_MUSICSUPPORT_ZHOLLAND_FC

 

Informatie

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
VR 29 APR 2016
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht einde
02:00

spotify:artist:7peQThpupNJmLDdfSlQZSy

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event