loading

TOTAL CONFUSION: DIMITRI, REMY + JAYDEE

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 15.50
Deur
€ 18.00
Datum
ZA 15 DEC 2018
Open
22:00
Start
22:00
Verwacht Einde
04:00
Tickets kopen

Een nieuwe Total Confusion, en wat voor één! Drie titanen van de (vroege) Nederlandse housescene bundelen de krachten: Dimitri, Jaydee én Remy. Zaterdag 15 december vind je ze in de booth bij De KF.

Total Confusion

Bij Total Confusion staat de house, techno en acid centraal die je tegenkwam in de betere clubs en op de beteres raves in de eighties, nineties en zero’s. Toen al vet, nu nog steeds relevant.

DIMITRI

Dimitri Kneppers (1967), ook wel bekend als ‘Dimitri uit Amsterdam’, is een echte veteraan, zowel als producer en als dj. In 1988 verkreeg hij zijn eerste plekje als resident in Club Richter en later in het fameuze RoXY. Vanaf ’91 vond je hem op alle grote feesten, bracht zijn eerste plaat uit en startte het label B.E.S.T. Vervolgens is hij de hele wereld over gegaan. In de prijzenkast, voordat hij een sabbatical nam na 23 jaar onafgebroken draaien, pronkten de volgende prijzen:

  • beste club-dj van Nederland (1994/95/96)
  • op-twee-na beste dj (wereldwijd), DJ MAG 1996
  • op-vijf-na beste dj (wereldwijd), MIXMAG 1996

Toch kriebelde het weer na drie jaar sabbatical. In 2010 in Trouw volgde de terugkeer. Festivals als Awakenings, Loveland en Mysteryland volgden. Na een bacteriële infectie in 2013 hield plotsklaps alles op. Met zijn leven aan een zijden draadje, bleef Dimitri vechten. Hoewel hij zijn rechterbeen kwijtraakte, herstelde de dj volledig. Inmiddels draait hij weer volop mee, misschien wel sterker dan ooit.

JAYDEE

Jaydee is het alter ego van producer en dj Robin Albers. In de nineties scoorde hij een monsterhit met de track ‘Plastic Dreams’ en runde hij zijn eigen club in Vianen: Binnenplaats. Tevens was hij medeoprichter van ID&T Radio en in die hoedanigheid lange tijd medeverantwoordelijk voor de dance in Nederland. Ook produceerde hij onder andere de wereldhit ‘Fiesta’ van Sunclub. Vorige keer was Jaydee ook te gast bij Total Confusion. Dat beviel goed en daarom komt de grootmeester terug!

REMY

DJ Remy, tegenwoordig beter bekend onder zijn volledige naam Remy Unger, is een pionier in de Nederlandse scene. Hoewel hij al actief is sinds ’89, dendert Remy voort. Als bezoeker van de RoXY maakte hij kennis met de house dankzij Dimitri. Al snel eindigde hij snel achter de decks van zijn favoriete club. Daar hield het niet op: veel shows in het buitenland volgden al snel. Niet alleen als dj, ook al producer was hij goed bezig: tracks als ‘Piano Power’, ‘Ignite’, ‘Mexico Can Wait’ en ‘Till Ya Drop’ zijn echte houseclassics.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event