loading

TWO AND A HALF GIRL + ARSON

HARDCORE/PUNK

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 15.00
Deur
€ 17.00
Datum
VR 1 DEC 2023
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Metal & rock
Metalcore & hardcore
Tickets kopen

Op vrijdag 1 december scheuren rauwe zang en gillende gitaren door De Kroepoekfabriek, want dan staan punk/hardcorebands Two And A Half Girl en Arson op het podium! Arson is punk/hardcore voor fans van o.a. John Coffey. Two And A Half Girl is punk en emo, voor fans van o.a. March, All For Nothing, For I Am, Mobina Galore en Paramore.

TWO AND A HALF GIRL

Dit vijftal uit Utrecht maakt een eigen mix van emo, punk en rock bomvol rauwe zang, stevige gitaren en aanstekelijke melodieën. De band werd opgericht in 2018 en bracht begin 2019 de EP ‘Prove You Wrong’ uit. Dit werd gevierd met een releaseshow in Paradiso! Voor de EP uitkwam werden twee lead singles uitgebracht: ‘Something New’ en ‘Strayed From The Path’. Het nummer ‘Something New’ was te zien op het YouTube-kanaal van Jared Dines met 2,9 miljoen abonnees, en ‘Strayed From The Path’ kreeg veel aandacht op Spotify, wat resulteerde in een eerste nummer met meer dan 100.000 streams. Dit leverde de band hun eerste internationale publiciteit en aandacht op. In 2020, midden in de coronapandemie, bracht de band hun EP ‘Disconnected’ uit. De EP kreeg positieve recensies van onder meer ‘Guitarist’ en ‘Musicmaker’. ‘Never Mind The Hype’ werd uitgeroepen tot ‘Disconnected’ tot Nederlandse EP van het jaar.

ARSON (BE)

Arson is hardcore, punk, screamo waarvan je spontaan alles om je heen aan gort wilt slaan (behalve je speakers natuurlijk). Rauwe power met hier en daar een scheur. Live spelen ze met vuur. Voor fans van o.a. John Coffey, waarvan de zanger op één van Arson’s nummer te horen is.

‘Op den gebarsten kasseiweg tussen ‘t Belfort en ‘t Sint Baafs in Gent kruipt één kassei luttele milimeters uit boven z’n soortgenoten. Menig burger stoot en sukkelt dagelijks over den gedoemde
steen en vervloekt hem tot den verdoemenis. Den steen maakt geen onderscheid tussen burgers die hij viseert en welke die gespaard blijven voor den ellende dat hij teweeg brengt. En wanneer opnieuw een onoplettende ziel zijnen weg kruist en zijnen ondergang tegemoet gaat voelt den kassei zich meer een rots dan den zoveelste straatkei. Arson is dienen opperste Gentsche kassei.’

De oorsprong van Arson vindt plaats in de lente van 2016 wanneer leden van verschillende Gentse metal- en screamobands samen komen en los willen scheuren van de subculturen waar ze al jaren in vertoefden. Tijd voor iets nieuws. Tijd voor good old fashioned loeiende gitaren, strakke drums en intense vocals. 5-koppige Gentse band Arson brengt een harde mix van rock ‘n roll, punk en hardcore. Wil je op 2 december geen stem meer over hebben? Kom dan gezellig 1 december langs voor een bakkie meeschreeuwen.

Informatie

Voorverkoop
€ 15.00
Deur
€ 17.00
Datum
VR 1 DEC 2023
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Metal & rock
Metalcore & hardcore
Tickets kopen

ABBA ROCKS
Volgende event