loading

UNDAWN + MOUNTAIN EYE

BREAKDOWNS VOOR DE MOSHPIT-MEISTERS

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 10.00
Deur
€ 12.50
Datum
VR 2 JUN 2023
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Genre
Metal & rock
Metalcore & hardcore
Tickets kopen

 

Ben je klaar om de hele avond te headbangen op de rauwe energie van metalcore? Dan heb je geluk, want op vrijdag 2 juni nemen Undawn en Mountain Eye het podium van De Kroepoekfabriek over. Deze bands staan bekend om hun intense en energieke optredens, dus verwachte brute riffs, sicke breakdowns en heftige moshpits tijdens deze metalcore double-bill.

UNDAWN: 15 Years of Metalcore
UNDAWN brengt al 15 jaar sicke breakdowns voor de moshpit-meisters, gierende gitaarsolo’s voor de luchtgitaristen, technische grooves voor de stille genieters en pompende riffs voor de “Lekker-bandje-dit”-jaknikkers.

Doe daar een warme deken van vocalen, fog jets & broek-wapperende bassdrops bij en je hebt een wicked blend van alles dat metalcore te bieden heeft.

Afgelopen jaar speelden de heren nog in Afas Live met Parkway Drive, While She Sleeps & Lorna Shore, maar deze avond denderen ze door op de planken in De Kroepoekfabriek. Horns up & Enjoy!

 

Mountain Eye
Mountain Eye is in 2017 gevormd in Amsterdam als alternatieve metalband, en heeft dat genre meer dan eigen gemaakt. Met onverwachte invloeden uit folk, ambient en elektronische genres heeft de band een eigen sound gevonden in het alternatieve metalgenre zonder dat er een nummer hetzelfde klinkt.

Op het debuutalbum ‘Roads Uncharted’ verkennen ze de extremen van het leven: Wat het betekent om mens te zijn? Waarom zitten mensen vast in oude patronen? Het album werd zeer positief ontvangen door zowel de metalpers als het publiek, en is ondertussen meer dan een miljoen keer gestreamd op Spotify. De video van Synopsis werd al meer dan 200.000 keer bekeken.

De band werd in 2020 uitgekozen voor de Popronde. Ondanks de coronacrisis heeft de band in de tussentijd niet stilgezeten, want in oktober 2021 tekende de band bij ‘Golden Robot Records’ en  afgelopen september kwam het tweede album uit: ‘First We Become Ashes’.

 

Support: Temptations for the Weak

Een mix van Trash Metal & Hardcore, helemaal overgekomen uit België! Temptations for the weak verzorgt de support voor deze avond. De band heeft duidelijk invloeden van Machine Head, Killswitch Engage, Trivium en Sylosis, maar met een duidelijk eigen identiteit.

Bewapend met 2 albums, een EP en een nieuwe zanger zorgen de heren ervoor dat de avond gelijk begint met flinke dosis heavy riffs, moshpit grooves en agressieve vocals.

Informatie

Voorverkoop
€ 10.00
Deur
€ 12.50
Datum
VR 2 JUN 2023
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht einde
02:00
Genre
Metal & rock
Metalcore & hardcore
Tickets kopen

JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Volgende event