loading

USURPER CD-PRESENTATIE

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 5.50
Deur
€ 5.50
Datum
VR 2 SEP 2016
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Op vrijdag 2 september is het weer de hoogste tijd voor onuitputbare trash metal in De Kroepoekfabriek. USURPER is niet zomaar een trash metalband, maar dé legendarische Vlaardingse trash metalband. Na 26 jaar afwezigheid gaan de mannen deze fabriek op de grondvesten laten schudden zoals nooit tevoren en dit doen ze niet alleen, maar samen met Infantry. 

Zoals ze het zelf zeggen is USURPER’s verhaal net een jongensdroom. Het begon met 15-jarige pubers die een bandje oprichtte in Vlaardingen en later een band werd die wereldwijd als cult beschouwd wordt.

Deze oude rockers begonnen USURPER in 1985. Toen zij startten hadden zij ook niet verwacht dat zij zo groot zouden worden. In die blooming eighties hebben zij talloze shows gedaan met metalgoden als Messiah, Raven en ook nog Paradise Lost. Na deze geweldige tijd viel de band in 1990 uit elkaar, maar gelukkig voor ons (en jullie) zijn ze weer terug na een afwezigheid van 26 jaar. Waarom zijn ze zolang weggeweest kun je je wellicht afvragen. Nou, dat kwam door de vraag naar re-recordings. Deze opnames verliepen zo goed dat ze besloten hadden om een doorstart te maken en weer iedereen blij te maken met hun snoeiharde metal. Wat hebben ze in de tussentijd gedaan, kun jij je ook afvragen. Nou, oprichter Patrick Harreman bleef in de muziek en heeft bijgedragen aan de band die nu Within Temptation heet.

De show van 2 september wordt extra bijzonder en er wordt ook extra voor uitgepakt. Het is namelijk zo dat dit de aftrap is van de Europese tour. Lees: iets dat je niet kunt missen als je van trash metal houdt. Deze tour gaat samen met twee nieuwe albums, waaronder de Demons CD en DVD. Wij vinden het heel speciaal dat zij de Europese comeback tour hier gaan starten. Zo zie je maar weer dat Vlaardingen een speciaal plekje in het hart heeft veroverd van USURPER. Kom deze (niet) vergane glorie weer bewonderen en headbang ze weer terug naar die top!

USURPER
USURPER

Infantry
Infantry is een Zaanse trash/death metalband. Ze staan bekend om hun uptempo trashy nummers met reteharde riffs. Geïnspireerd door Slayer, Kreator en Decapitated maken ze de vetste nummers over wereldoorlogen, dood, doem en verderf. Ze hebben zichzelf al lang en breed bewezen en dat is bekroond met de Publieksprijs van de Dutch Metal Battle.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event