loading

VOLTAGE

SOUTHERN ROCK 'N ROLL

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 12.00
Deur
15.00
Datum
VR 11 JUN 2021
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Blues
Country
Rock
Americana
Tickets kopen

Vrijdag 11 juni is het tijd voor no-nonense southern rock ’n roll met Voltage! Frontman en bandleider Dave Vermeulen besloot terug te gaan naar de muzikale roots voor de derde plaat ‘It’s About Time’. Veel puurder dan dit wordt het niet! Hun support betreft bluesband Cloudmen.

VOLTAGE

Frontman en bandleider Dave Vermeulen begon zijn carrière met zijn eigen band Voltage in 2011. Daarna had Vermeulen zijn eerste doorbraak bij het grote publiek tijdens het avontuur van The Voice Of Holland (seizoen 2015/2016), waar hij uiteindelijk tweede werd. Vervolgens kwam de bewuste keuze niet solo, maar met Voltage verder te gaan en te bouwen.

De band hecht waarde aan ‘pure’ muziek. Liedjes en albums met een rode draad, een verhaal. Vermeulen schrijft zelf de muziek van Voltage en verhaalt over de positieve kanten van muzikant zijn en de struikelbokken die daarbij horen.

Voor de derde plaat is de band afgereisd naar Eindhoven om in de Uncle Gabe Soundstudio in slechts zes (!) dagen het volledige album op te nemen. Dit allemaal volgens de aanpak ‘press record, play and choose the best take’. Zo benadert het album van de mannen het livegevoel heel erg goed. Het klinkt puur en ongekunsteld. Niet uit op die snelle, vluchtige hit en het bijbehorende succes, maar overdacht en eigen. Op het album voeren bluesrock, americana en southern rock de boventoon. Vanaf 1 mei vind je het album op alle streamingdiensten en de platenzaak.

Line-up

Collapse
VOLTAGE
VOLTAGE

Dave Vermeulen, frontman van The Voltage, brak door bij het grote publiek toen hij tweede werd bij The Voice of Holland 2015. Hij koos ervoor samen met zijn band verder te gaan en te bouwen aan zijn carriére. Hun album ‘Around the Bend’ kwam uit in 2017 en sindsdien speelden ze al op Paaspop, Popcity, Kaaspop en in Doornroosje.

Collapse
CLOUDMEN
CLOUDMEN

Na vele lange nachten besloten vrienden Nick Holleman (ex- Vicious Rumors) en Davy Knobel (Light By The Sea) samen muziek te maken en Cloudmen was ontstaan. De band wordt geïnspireerd door artiesten en bands zoals Beth Hart, Di-Rect en Rival Sons. De formatie speelt diepgaande bluesrock, die recht uit het hart komt. Met blues- en southern rock n’ roll als boventoon, is deze avond alles, behalve saai.

FOKKO
Vorige event
THE KIK
Volgende event