loading

WHO RUN THE WORLD: POPQUIZ + OOO (EP RELEASE)

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 8.00
Deur
NVT
Datum
DO 8 MRT 2018
Open
19:30
Start
20:00
Verwacht Einde
01:00

Donderdag 8 maart staat in het teken van vrouwen die kont schoppen! Samen met de Geuzenmaand, Rock ’n Roll Highschool en Girls go BOOM presenteren een popquiz én de EP-release van punktrio Out of Order (OOO).

POPQUIZ

Nummers raden, artiesten kennen, feitjes weten! Daar draait het om tijdens deze speciale Who Run The World-popquiz, waarbij vrouwen in de muziek in de spotlight staan. In meerdere rondes strijden de teams om titel ultieme-vrouwen-in-de-muziek-know-it-all! Het team dat de meeste antwoorden raak schiet, wint. Kies je teamleden dus zorgvuldig uit, op muziekkennis om precies te zijn. Minimaal aantal deelnemers voor een team is twee, maximum is vijf.

EP-RELEASE OUT OF ORDER

OOO staat voor Out of Order, meestal dan. Maar maak er gerust van wat je wil! Het staat hoe dan ook vooral voor no-nonsense garagepunk gemaakt door drie vriendinnen die op een dag zoiets hadden van: “hé dat kunnen wij ook”, daarop hun instrumenten vastgrepen en de eerste de beste kelder introkken.

In de Groningse scène, waar ze oorspronkelijk vandaan komen, hebben ze met hun korte felle songs al een stevige fanbase bijeen geschreeuwd en waren ze onder andere het voorporgramma van Chastity Belt, Peach Kelli Poop en Cocaïne Piss.

Vanavond releasen ze hun tweede EP, dus maak je klaar voor deze non-nonsense powervrouwen.

EXPO DOOR GIRLS GO BOOM

Girls go BOOM staat voor vrouwen op het podium, door vrouwen. All-female power. Maar niet alleen op het podium, ook aan de muur, bijvoorbeeld.

“HONEY THAT’S NOT HOW YOU HOLD A C-MAJOR CHORD”

De expo toont een publicatie met een kritische houding naar de muziekindustrie en hoe vrouwen daarin gerepresenteerd worden. Aan de bestaande advertenties en stockfoto’s te zien worden vrouwen niet serieus genomen als muzikanten of klanten van de bedrijven die te zien zijn in deze publicatie. Door deze afbeeldingen te manipuleren, probeert de artieste duidelijk te maken dat vrouwen een gelijkwaardig onderdeel zijn van de muziekindustrie.

WHO RUN THE WORLD

Deze kick-ass popquiz komt uit de koker van Rock n Roll Highschool dat al meer dan tien jaar succesvol popquizzen organiseert in o.a. Rotown, Lowlands, Lezersfeest, IFFR, Eurosonic Noorderslag en zo ook de Popquiz Marathon en Dag van de Popquiz lanceerde. Op deze8e maart kun je op meerdere plekken met je team deelnemen aan dezelfde popquiz, zo ook bij De Kroepoekfabriek.

INSCHRIJVEN

Meedoen aan de popquiz gaat als volgt:

  • vul het formulier op onze website in. Dit hoeft maar eenmaal per team te gebeuren.
  • na het invullen ontvang je een e-mail met daarin de link voor de tickets. Koop je ticket(s).
  • ieder teamlid dient een ticket te hebben. Vergeet de ticketlink dus niet door te sturen naar je teamleden of koop direct alle tickets voor je gehele team.
  • het team kan uit minimaal twee en maximaal uit vijf personen bestaan.

Helaas is publiek (dat niet deelneemt aan de popquiz) niet toegestaan. Ervaring heeft ons geleerd dat hier en daar uit enthousiasme toch wat antwoorden ontsnappen uit de monden van niet-deelnemers, en dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling ;).

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event