loading

WINNE

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 17.50
Deur
€ 20.50
Datum
VR 1 MRT 2019
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Tickets kopen

Nadat Winne na verdrietig nieuws begin dit jaar de show van 4 januari heeft moeten cancellen is er een nieuwe datum! Hij staat op vrijdag 1 maart in De Kroepoekfabriek.

WINNE

Winne behoort tot de top van de Nederlandse hiphop. Sinds zijn eerste release, ‘Top 3 MC’, is hij als een wervelwind over de scene getrokken. Hoewel hij van oorsprong in het Engels rapte onder de naam Static, stapte hij uiteindelijk over naar het Nederlands. In 2007 verscheen de eerste EP ‘Onoverwinnelijk’ waarop Winston Bergwijn laat horen wat Nederland te wachten staat: strakke punchlines, scherpe metaforen en straight-up beats.

Bergwijn gaat daarna duidelijk de meer emotionele kant op. Minder MC, meer Winston. Dat komt heel erg duidelijk naar voren op debuutplaat ‘Winne Zonder Strijd’, die in 2009 het levenslicht ziet. Tracks als ‘Lotgenoot’, ‘Binnenvetter’ en ‘Alles Wat Ik Wil’ geven een blik in Bergwijns gedachtes en emoties. De plaat doet het goed en de rapper wordt het boegbeeld van de Rotterdamse hiphop, die definitief op de kaart staat.

In 2018 is de hoop op een opvolger van classic ‘Winne Zonder Strijd’ allerminst vervlogen. Die hoop wordt dan ook beloond met opvolger ‘Oprecht Door Zee’, oftewel ODZ. Het album is opnieuw een parel: beats die passen bij 2018 in combinatie met de openhartigheid, punchlines en scherpe metaforen die we van Winne gewend zijn. Ook staat ODZ vol samenwerkingen met onder andere Fais, Candy Dulfer, Josylvio en Kempi.

De bijbehorende ODZ-tour verkoopt overal uit. Nu staat de Generaal dus opnieuw in De KF, nadat hij onze bescheiden toko in 2011 officieel opende.

LOS METALLICOS, RENEGADE BANDITS + SKJØR
Volgende event