loading

WTF FEST II: WORLD NEGATION + MEER

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 10.50
Deur
€ 13.00
Datum
ZA 6 OKT 2018
Open
19:30
Start
20:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

WTF Records & Distro flikt het weer: een nieuwe WTF Fest met de dikste hardcore van de scene. Dit keer een ferme line-up met World Negation, Coldstare, Get Some, From the Heart, Probation, Superhero Status, Eyes of Tomorrow en Ammo op zaterdag 6 oktober.

World Negation (DE)

De invloeden van deze Duitse band hebben hun oorsprong in de heavy hardcore en de New Yorkse hardcore scene uit de jaren ’90. Denk hier aan een mix van Terror, First Blood en Lionheart. De formatie bestaat sinds mei 2013 en laat sindsdien vooral onvrede zien over de staat van de wereld. World Negation is keihard en puur!

Coldstare (BE)

Coldstare combineert hiphop-, punk- en metalinvloeden tot een allround hardcoregeluid met ballen. In de teksten vallen waarden als loyaliteit, toewijding en vasthoudendheid op. De Belgen behoren tot het meubilair van de Belgische hardcore: ze doen al mee sinds 2001.

Get Some

Meedogenloze hardcore grooves voor boze broeders, actief sinds 2012. Hebben er al aardig wat shows op zitten door heel Europa. Get Some wijst af, en hard ook.

From the Heart

Hardcore uit Rotterdam, met een positieve insteek en tomeloze energie.

Probation

Dit trio bestaat uit mensen met verschillende muzikale achtergronden: metal, punk en hardcore. Uit blender komt de snelheid van bijvoorbeeld Terror, de nineties grooves van Machine Head, de heaviness van Crowbar en de duistere rand van Kickback. De formatie tourde eerder met namen als For I Am King, No Turning Back en Deathtrap door Nederland. Centraal staat de afkeer van oorlog, religieus fanatisme, geweld en de ziekte en domheid waar de maatschappij slachtoffer van is.

Superhero Status

Met het verlangen meer punk in de hardcore te brengen, is dit één van de jongste bands op de line-up. De leden spelen al sinds de nineties in bands, maar Superhero Status is het meeste recente project. Eerder openden ze voor namen als Comeback Kid, H2O en Expire en traden op in Duitsland, België en Nederland. In 2016 en 2018 werd er materiaal uitgebracht en nu vind je ze op WTF Fest mety hun melodieuze hardcore.

Eyes of Tomorrow

Met o.a. leden van Still Screaming komt Eyes of Tomorrow uit de Ruhrpot in Duitsland een vette pot oldschool hardcore op de proppen. Ze hebben onlangs een debuut 7″ uitgebracht met o.a. gastzang van Dennis (Rykers/Brightside/Still Screaming). Dit belooft een knetterende opening van de avond te worden, dus mis ze niet!

Ammo

Het Maastrichtse Ammo heeft een rapcore/rapmetal sound vergelijkbaar met Son of Skam. De band bestaat uit (ex-)leden van Firezone, Contradefused, Downshot, Pikkatrillaz en SevenEnds.

JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Volgende event