loading

YELLOFOX

PSYCHEDELISCHE MIX VAN BLUEGRASS, FOLK EN AMERICANA

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 10.00
Deur
€ 12.50
Datum
ZA 2 DEC 2023
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Country & americana
Alternative & indie
Pop
Singer- songwriter
70's
Tickets kopen

De zeskoppige band Yellofox komt naar De Kroepoekfabriek! Met hun psychedelische mix van Americana, Folk en Bluegrass weten deze muzikanten van elk optreden een feestje te maken! Op zaterdagavond 2 december staat Yellofox in De Kroepoekfabriek.

De Indie-Americana van Yellofox bestaat uit prachtige luisterliedjes en opzwepende ritmische bluegrass songs, met duidelijke invloeden van zowel artiesten uit de 60’s en 70’s als hedendaagse artiesten: Bonnie Prince Billy, Eels, The Barr Brothers en Fleet Foxes vormen een bron van inspiratie.
De sound van de band wordt gevormd door niet-alledaagse instrumenten als een Cello en een Contrabas die, samen met de gitaren en groovende drums het Yellofox geluid creeëren. De meerstemmige melodieën roepen een sfeer op van Amerika uit de jaren ’70. De songs wisselen tussen melancholisch en opzwepend, waarbij het onmogelijk is om stil te zitten.

‘Tomorrow will be gone, but this is today’ is de bijzondere titel van hun debuutplaat uit 2020. Hun gloednieuwe album ‘For the Dreamers’ komt op 13 oktober 2023 uit, dus voor deze show nemen ze zowel oud als nieuw werk mee het podium op.

“Yellofox is een ode aan melancholische dromers, naïeve idealisten en energieke levensgenieters.”

Mark en Jorieke, het creatieve hart van Yellofox,  delen dezelfde passie voor verhalen vertellen, zowel in de muziek die ze samen maken als in de gezamenlijke multidisciplinaire producties die ze met Yellofox creeëren, waarin illustratie, video, design en muziek grenzeloos met elkaar verbonden worden. De thema’s zijn altijd menselijk en herkenbaar; emoties, twijfels, geluk, verlangen en verbazing.

De support van deze avond wordt verzorgd door Maxine Julian!

Line-up

Collapse
Maxine Julian
Maxine Julian

Maxine Julian schrijft warme altcountry-nummers vol gelaagde arrangementen en bitterzoete zinspreuken. Ze is gezegend met een doorgewinterde, indringende stem die haar gevoelens natuurgetrouw weerspiegelt. Haar muziek durft heel dichtbij te komen – tot op het autobiografische toe – en vervolgens ook weer groots uit te zoemen tot universele herkenningspunten. Momenteel is Maxine druk bezig met het uitbrengen van haar debuut EP, klaar om haar vleugels te spreiden binnen het livecircuit. “Naast dat muziek maken mijn passie is, geloof ik ook dat ik een verhaal te vertellen heb wat mensen moeten horen. Ik heb een stem waarmee ik voor verbinding kan zorgen en mensen aan het denken kan zetten. Ik wil oprecht op die manier bijdragen aan een betere wereld.”

Informatie

Voorverkoop
€ 10.00
Deur
€ 12.50
Datum
ZA 2 DEC 2023
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Country & americana
Alternative & indie
Pop
Singer- songwriter
70's
Tickets kopen

JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Volgende event