loading

YIP ROC + GRENADEERS + SINK THE BISMARCK

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
ZA 26 OKT 2019
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde

Op zaterdag 26 oktober zijn er niet één, niet twee, maar maarliefst DRIE bands gratis te zien in De Kroepoekfabriek! Lekker met een biertje in de hand bandjes checken, zoals je van onder andere bandavond Tokoloko gewend was. Maak je klaar voor Yip Roc, Grenadeers én Sink The Bismarck!

Yip Roc

Yip Roc is als een ballenknijper met remsporen. Exact: snel, vies en sexy.
De band mixt alternatieve rock met garage, en laat je als een ADHD-maniak rondrennen op een schizofrene kermis. Verwacht catchy gitaarriffs, gierende drums, een basvulkaan en old skool Philicorda melodieën die voor dagen in je hoofd blijven hangen.

3voor12 noemt het ‘catchy pop-rock met een geweldig show-element’, de Daily Indie staat erop je dansschoenen aan te trekken en NMTH ziet Yip Roc als ‘springende alternatieve rock & garage met een stomend orgel’.

Na een reeks van singles in 2018 en het zijnde van de meest geboekte Popronde band van 2018 (OOR-talent), heeft Yip Roc nu dan echt hun eerste debuutplaat opgenomen in de GAM-studios in België, welke gereleased wordt in het voorjaar van 2020. Met hun nieuwe materiaal en een nieuwe sound, komt Yip Roc je halen, like fresh little apes, ready to peel yo bananas!

Grenadeers

Grenadeers is een alternatieve rockband uit Amsterdam/Utrecht. In hun eigen
woorden omschrijven ze zichzelf als ”De liefdesbaby van Robert Fripp en Josh
Homme, spelend in een lege prullenbak ergens in een verlaten steeg in Old Town Sin City.”

De band, onder leiding van drummer en songwriter Guy Pek, speelt hoekige riffs die in scherp contrast staan met de slepende vocalen van frontman Siep van Rijswijk. Hun debuut EP werd gemixt door niemand minder dan Alain Johannes (Queens Of The Stone Age / Them Crooked Vultures).

Het jaar 2018 bracht nieuwe avonturen voor Grenadeers. Vanaf mei was er elke maand een release. De eerste song in deze reeks; ‘Out With It and Without It’, werd gedraaid op 3FM en kreeg aandacht van blogs als Never Mind the Hype. Hun single ‘Gird’ werd opgenomen in populaire Spotify playlists als ‘All New Rock’ en ‘Rock United’. Afgelopen mei brachten ze hun album ‘How to Fit in’ uit en in augustus volgde de liveplaat ‘Live Wires’. De band is hardwerkend en hongerig, zo zien wij het graag!

Sink The Bismarck

Zo’n negen jaar na het begin pakt Sink The Bismarck de volgende golf om fier over de zee van rock en roll te surfen. Dit doet ze met het nieuwe album, Songs on the Styx. De mannen uit de omgeving van Leiden en Den Haag veroverden harten met wervelende liveshows en sleepten onder meer de Popprijs Haarlemmermeer en de Grote Prijs van de Bollenstreek (tegenwoordig Nobel Award) in de wacht. Ze speelden in Paradiso en openden in Leiden voor de Amerikanen van Joyce Manor.

De nieuwe plaat Songs on the Styx is een epos op zee, een woelige reis langs onzekerheden, nieuwe kansen en foute keuzes. Waarbij in de verraderlijke diepten van de eigen ziel misschien wel de grootste gevaren loeren, die je elk moment onder water kunnen sleuren.
Tijdens optredens nemen de mannen het publiek mee op een boottocht over de wateren van de cruiserock, met veel bombarie, soms een vrolijk noot en vooral een overdosis energie. Met catchy liedjes, beeldende teksten en soms knalharde riffs.
All aboard, trossen los en reddingsvest aan. Sink the Bismarck is weer op stoom.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event