loading

ZOMERTERRAS PRESENTS: THE TOASTERS (USA)

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 13.50
Deur
€ 15.50
Datum
ZO 1 DEC 2019
Open
20:00
Start
20:30
Verwacht Einde
23:00
Tickets kopen

Het doel van The Toasters? De dansvloer vullen met ska! Dat gaat de groep goed af, gezien het feit dat ze sinds het ontstaan van de band al meer dan vierduizend keer op verschillende podia wereldwijd hebben gestaan. Op zondag 1 december voegen zij daar nog een podium aan toe; dan is tijd voor Zomerterras Presents The Toasters!

The Toasters zijn ‘ska-pioniers’ volgens Billboard Magazine. De band wordt zelfs vergeleken met The Ramones, gezien het feit dat ze al zo langdurig actief zijn en altijd hebben vastgehouden aan de kernwaarden. The Toasters staat bekend als een van de meest invloedrijke ska bands die er is. Het geluid wat de groep laat horen bestaat uit invloeden van reggae, jazz, punk en soul.

In 1981 is de groep opgericht door Buck, hij kwam als Engelsman naar New York om een stripboekwinkel te beginnen. Een jaar later richtte hij The Toasters op, hij werd gitarist en frontman van de band en is nog steeds actief.
Met in totaal bijna zeventig bandleden kan je wel stellen dat de line-up van The Toasters geregeld gewijzigd is. Met een totaal van negen studioalbums en tal van singles, EP’s en compilaties is de ‘toastography’ goed gevuld. De laatste releases waren ‘One More Bullit’ in 2007, voor het vijfentwintig jarig jubileum van de band en ‘House of Soul’ in 2013.

Support van The Toasters, de zeskoppige Haagse band Callkoen.

De catchy loopjes van gitaristenduo Koen en Casper, de zwoele stem van zanger Fons, sappige backing vocals van toetsenist Maarten, diepe tonen van bassist Cyp en stevige beats van drummer Vincent zorgen ervoor dat Callkoen van elk optreden een feest maakt om nooit te vergeten. Met invloeden van reggae, ska, balkan en metal(?!) zorgt Callkoen ervoor dat jij tegen je lichaam moet strijden om niet te dansen. Ga op in de magische flows en beleef een nieuwe dimensie van het feesten.

 

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event