loading


INTERVIEW SILVER POCKETS FULL di april 12 2016

We hebben de heren van Silver Pockets Full eens flink de geruite blouse van het lijf gevraagd. Na een succesvolle crowdfunding is het met de muziekplannen hard gegaan. Zaterdag 16 april, op Record Store Day, zal deze pop/rock/americana band met gepaste trots hun eerste album presenteren. Tijd voor wat vragen!

Waar staat Silver Pockets Full om bekend?
“Als een band met steengoede popliedjes waar je nooit genoeg van krijgt; ‘feel good’ muziek en mooie samenzang.”

Waarom moeten mensen jullie album kopen?
“Omdat het een album is dat je keer op keer zal blijven draaien omdat je er weer zin in hebt, een beetje zoals met een nieuwe liefde.”

Wat kunnen we verwachten, de 16e april?
“Een avond waarop de band voor 200% opgeladen is om een dijk van een show neer te zetten,  met uitgebreide versies van de songs op ons album. Dat album staat deze avond uiteraard centraal, met een fantastische sfeer met blije mensen. Tenminste, daar gaan we voor!”

Van welke bands zijn jullie zelf fan?
“Chris Robinson Brotherhood, Black Crowes, Bill Withers, John Mayer en nog zóveel meer!”

Waarom zijn jullie ooit muziek gaan maken, eigenlijk?
“Muziek maken is als een té verleidelijke vrouw. Ze wordt beschreven in Leaving Home, op ons nieuwe album: ‘because she’s coming on and you can never tell how strong’. En er ontstaan geweldige vriendschappen uit het muziek maken.”

Allemaal uit coverbands, en nu eigen werk?!
“Dat we in coverbands speelden wil niet zeggen dat we niet eerder eigen werk hebben gemaakt. Het is de kunst om een band in de juiste samenstelling van eigenwijze creatieve vrienden te vinden. Dat is met Silver Pockets Full heel goed gelukt. Je ziet dat op het podium en je hoort het in onze muziek.”

Jullie hebben het over een raodtrip die ‘net pas is begonnen’. Waar gaat ‘ie naartoe?
“Die gaat kris-kras door het land naar iedereen die onze muziek live wil horen; poppodia, festivals, huiskamerconcerten, noem maar op. En iedereen mag mee. Maar ook via de digitale snelweg, om ons album bij zoveel mogelijk mensen te krijgen.”

Welk nummer op het album betekent voor jullie het meest, en waarom?
“Daar komen we nooit uit met elkaar, hahaha… er is geen één nummer dat niet heel veel voor ons betekent. Dit album vertelt wie we zijn, het is in allerlei opzichten ons visitekaartje: this is where we’re coming from. Het vertelt de verhalen van mannen die al wat meters gemaakt hebben in het leven en trots zijn dat ze het zo ver geschopt hebben. En het laat horen wat we kunnen.”

Tickets voor zaterdag 16 april vind je hier. Een combi-ticket is ook mogelijk, door het kopen van een combi-ticket ontvang je tijdens het concert het album. En wist je dat je vooraf heel voordelig kunt eten bij Berlijn?