loading


MAAK KENNIS MET RORY vr december 15 2017

Per 1 februari 2018 wordt Rory Dickhoff (31) de kersverse kartrekker op de vloer van De Kroepoekfabriek (KF). Renske Verbeek blijft algemeen directeur van zowel De KF als de Stadsgehoorzaal en maakt met liefde plaats voor nieuw talent, dat vol energie en frisse, jonge ideeën zit voor de stad en regio! Achter de schermen blijft Renske Verbeek zijn sparringpartner, terwijl zij met de komst van Rory meer tijd krijgt voor de frisse ambities van de Stadsgehoorzaal en de verbindingen tussen de podia en de stad. Kijk hier voor het volledige nieuwsbericht.

We stellen Rory graag vol trots aan je voor!

Hey Rory, we zijn nieuwsgierig! Kun je jezelf eens voorstellen?

“Tuurlijk! Ik ben een geboren en getogen Vlaardinger, die houdt van zijn stad! Mijn grootste passies zijn muziek en uitgaan. Ik hou van het nachtleven en van rock ‘n’ roll. De afgelopen jaren ben ik al actief geweest in Vlaardingen. Ik sta te popelen om mijn ervaring en passie in te zetten om De Kroepoekfabriek te laten rocken!”

 

Gefeliciteerd met je nieuwe baan!

“Ja bedankt! Het was nog best spannend. Toen de vacature intern werd uitgezet heb ik er natuurlijk goed over nagedacht en alles in me zei dat ik dit moest doen. Het was een stevige procedure, met diverse gesprekken tot een assessment aan toe. De champagne ging dan ook open toen ik hoorde dat ik de nieuwe rol mag gaan vervullen. Ik heb onwijs veel zin om te beginnen en ik ben trots dat ik de kar mag trekken van hét poppodium van Vlaardingen!”

 

Je neemt de dagelijkse leiding van De KF over van Renske Verbeek, waarom is dat?

“Renske heeft nu best veel op haar bord met het runnen van twee podia, dat is bekend. Het belangrijkste doel van mijn komst is dat het programma, bezoekers, artiesten en het team van De KF de aandacht krijgen die ze verdienen, zodat De KF zich nog beter kan neerzetten in de regio als te gekke poptempel! Renske blijft algemeen directeur van de fuserende podia, dus we zijn haar zeker niet kwijt. Zij kan zo nog meer aandacht aan de gave ambities van de Stadsgehoorzaal geven, zodat de podia echt nog succesvoller de toekomst in kunnen!”

 

Je komt ons wel bekend voor, kan dat kloppen?
“Ja, dat zou best kunnen. Misschien wel al uit De Kroepoekfabriek? Daar heb ik gewerkt vanaf het begin tot aan 2014. En ook het afgelopen jaar was ik weer in De KF en de Stadsgehoorzaal te vinden om her en der te ondersteunen. Daarnaast ben ik ieder jaar betrokken bij het Zomerterras en werkte ik dit jaar ook voor de Maassilo in Rotterdam. Voor 2011 heb ik in diverse horecabedrijven in Vlaardingen gewerkt en in 2015 en 2016 was ik mede-eigenaar van BRLN, op de Westhavenkade. BRLN heeft het tot mijn grote verdriet helaas niet gered, wat mij de grootste lessen so far heeft gebracht!”

 

Wat zijn je plannen voor De Kroepoekfabriek?

“De Kroepoekfabriek zit vol dynamiek, dat hoort bij de doelgroep van De KF, de popcultuur en creatieve sector in het algemeen. Poppodia moeten daarom innovatief en creatief zijn en blijven. We zullen dus steeds zoeken naar nieuwe trends en bands. De vrijwillige ‘Kroe’ en het betrokken, zakelijk netwerk willen we vooral koesteren. Het blijft heel bijzonder om te zien dat zoveel bezoekers, vrijwilligers en ondernemers het poppodium steunen. Alle ambassadeurs zijn van onschatbare waarde en dat zou ik graag nog verder uitbouwen.”

 

Iets concreter?

“Haha, excuses. Wat ik bedoel is dat het heel goed gaat met De Kroepoekfabriek, geen reden om het roer helemaal om te gooien. Samen met het team wil ik een mooi meerjarenplan ontwikkelen om De KF naar het volgende level te brengen. De KF heeft zware jaren van bezuinigingen achter de rug. Dankzij ondernemerschap, de Kroe, een sterk programma en steun uit het bedrijfsleven hebben we de crisis overleefd. De komende jaren houden we dat vast, maar zullen we ook weer vol voor de kunsten gaan. Wat mij betreft op een stoere, volwassen manier. Een beetje rebels soms, als het nodig is. De popcultuur rockt en de kunsten mogen uitdagen, schuren, ontroeren en zelfs choqueren.”

 

Heb je voorbeelden?

“Festivals zijn al jaren in opkomst, je denkt snel aan iets als het Zomerterras maar als we in De KF op één avond een concert mengen met DJ’s, beeldende kunst en lifestyle maak je eigenlijk een indoor festival. De bezoeker krijgt meer en wij bieden een podium aan meer makers, zodat zij zich kunnen ontwikkelen in hun talent. Rock ‘n’ Rollercoaster is een voorbeeld van hoe we al zo werken, ik hoop dat we dat veel meer kunnen doen.”

 

Wat inspireert jou?

“Als een jonge DJ bijvoorbeeld deelneemt aan een workshop in De KF en jaren later, ’s nachts een volle zaal plat draait, geniet ik daar heel erg van! Of dat Kade40 een hele expositie kan vullen met werken van Vlaardingers onder de dertig. Onze regio kent bovengemiddeld veel talent in de kunsten, dat inspireert mij om me in te zetten voor ‘mijn’ stad en maakt mij een trotse inwoner!”

 

Dus 2018 wordt jouw jaar?

Yes! En vooral het jaar van De KF! Op 1 februari mag ik beginnen en ik kan niet wachten!