loading


RORY DICKHOFF NIEUWE MANAGER KF vr december 15 2017

Met drie gezichten zijn De Kroepoekfabriek, KADE40 en de Stadsgehoorzaal klaar voor de toekomst!

Afgelopen drie jaar hebben KADE40 en De Kroepoekfabriek samen gebouwd aan een nieuwe organisatie voor de Stadsgehoorzaal, het podium van de stad. In deze periode van intensief samenwerken werd onder meer duidelijk dat een eigen gezicht voor de drie instellingen van levensbelang is. Die stap wordt nu gezet. Renske Verbeek blijft directeur van de twee podia, maar maakt op de vloer van De Kroepoekfabriek plaats voor nieuw talent Rory Dickhoff. Zo kan Verbeek haar energie inzetten voor de Stadsgehoorzaal en de belangrijke verbindingen tussen de podia en de stad. Sylvia Hagers blijft de kartrekker van KADE40.

 ‘Meer, nieuw en beter cultuuraanbod in Vlaardingen, door goed, hard en slim samen te werken.’ Dat is sinds twee jaar het motto van drie Vlaardingse culturele instellingen De Kroepoekfabriek, KADE40 en de Stadsgehoorzaal. Om het gezamenlijke succes vast te houden na de pilotfase van de samenwerking, worden nu de volgende stappen gezet. Dit jaar stemde de gemeente Vlaardingen met ruime meerderheid voor het gezamenlijke toekomstplan van De Kroepoekfabriek, KADE40 en de Stadsgehoorzaal. De instellingen zijn ervan overtuigd dat ze veel kunnen betekenen voor een aantrekkelijke stad. Niet alleen door een goed en gewenst cultuuraanbod neer te zetten, maar ook door via kunst en cultuur een waardevolle bijdrage te leveren aan andere grote issues die spelen in de samenleving. In 2015 startte de pilot van de samenwerking tussen de drie instellingen. Om het succes voort te zetten, krijgt iedere instelling de aandacht die het verdient.

Duidelijke smoel

Geboren en getogen Vlaardinger Rory Dickhoff (31) wordt de manager van De Kroepoekfabriek. “De Kroepoekfabriek is mijn favoriete plek in de stad.” zegt Rory Dickhoff die per 1 februari 2018 de dagelijkse leiding krijgt. “Ik ben hartstikke trots dat ik de kar mag gaan trekken. Samen met het vaste team, alle geweldige vrijwilligers en het bestuur mag ik gaan bouwen aan de volgende fase voor het poppodium. In de komende jaren gaan we de samenwerking met andere kunstinstellingen en ondernemers in de stad verder verstevigen en tegelijkertijd een herkenbaar profiel neerzetten, of op z’n Vlaardings ‘een duidelijke smoel’!” vertelt Rory alvast. “Ik sta te springen om voor de volle 100% mijn tanden in dit mooie cultuurbedrijf te zetten, voor de (jonge) muzikanten en de muziekliefhebbers en de stad!” Renske Verbeek blijft algemeen directeur van de fuserende Kroepoekfabriek en Stadsgehoorzaal en maakt in De Kroepoekfabriek op de vloer plaats voor nieuw talent. Sylvia Hagers is en blijft het gezicht van KADE40 en bouwt haar taken in de directie van de Stadsgehoorzaal af. Verbeek: Op alle drie de locaties kunnen we zo veel meer power voor de stad creëren.”

Het beste van het beste

Hagers en Verbeek kijken vol vertrouwen uit naar het nieuwe jaar en het uitbouwen van de samenwerking. “Rory zit vol energie, ervaring, visie, passie, leergierigheid en frisse ideeën om De Kroepoekfabriek naar het volgende level te brengen. Én hij heeft een groot netwerk en zit al vol ervaring!” zegt Renske trots. “Het voelt goed om plek te kunnen maken voor nieuw talent, daar is De Kroepoekfabriek natuurlijk ook voor!” Verbeek vond de dagelijkse leiding van twee organisaties na zware bezuinigingen en een samenwerkingsopdracht soms best pittig. Maar de basis staat nu stevig, De samenwerking verloopt succesvol, we kunnen een breed programma neerzetten en het publiek weet de podia ruimschoots te vinden! “Ik ben er trots op dat we klaar zijn voor de volgende stap! Het is een ontzettend leerzaam en mooi avontuur, waar we allemaal met hart en ziel in geloven. Met de komst van Rory kunnen we ons alle drie focussen op één instelling, zodat het publiek het beste van het beste krijgt! En achter de schermen ontwikkelen we samen met de teams de ideale samenwerking door.”

Kennismaken met Rory Dickhoff? Dat kan hier.

Vlnr: Sylvia Hagers, Rory Dickhoff en Renske Verbeek. Foto: Ton Delfos