loading
Nieuw in Vlaardingen

Op deze pagina vind je een mooie introductie tot De Kroepoekfabriek (KF) met informatie over ons én wat jij daar aan hebt. Om te beginnen: als nieuwe inwoner van Vlaardingen heb je een brief ontvangen van de gemeente Vlaardingen. Op vertoon van een van deze brief kan je, voor een niet-uitverkocht evenement naar keuze, het tweede kaartje gratis krijgen! Neem hem mee naar de deurkassa tijdens het evenement en we maken het in orde.

Wat is De Kroepoekfabriek?

De Kroepoekfabriek is een poppodium. Wij organiseren voornamelijk concerten en dance/-clubavonden. Door in te zetten op zaken zoals talentontwikkeling en een volwassen regionaal, nationaal en internationaal muziekprogramma maken we de regio en Vlaardingen in het bijzonder een heel stuk leuker! Het programma bestaat uit tal van genres, van dance tot jazz en metal tot singer-songwriter. Daarmee is er voor ieder wel wat te beleven, zowel oud als jong.

Waar kan ik De Kroepoekfabriek vinden?

De Kroepoekfabriek ligt op een kleine afstand van het centrum van Vlaardingen, pal aan de haven en de Nieuwe Maas. Je vindt ons aan de Koningin Wilhelminahaven ZZ (dat staat voor zuidzijde), op loopafstand van metrostation Vlaardingen Centrum.

Parkeren is trouwens gratis in de directe omgeving en ook voor je fiets is voldoende ruimte. Tevens is De KF rolstoeltoegankelijk.

Waar zet De KF zich voor in?

De KF zet zich in voor muziek en talentontwikkeling in de stad en omstreken. Wij willen nieuwe artiesten helpen zichzelf te ontdekken en hen de kans geven om zichzelf te laten zien aan een publiek. Ook zijn de co-producties en partnerschappen voor de KF belangrijk om bepaalde activiteiten te kunnen realiseren. We werken dus vaak samen met derden.

Waar kan De Kroepoekfabriek voor zorgen?

Naast concerten en clubavonden doen we veel met en voor jongeren: workshops, begeleidings- en ontwikkelingstrajecten voor jonge artiesten, cultuureducatie in samenwerking met scholen en andere culturele instellingen en we bieden plek voor vrijwilligers. Er staan namelijk vaak jonge mensen vrijwillig in de garderobe, achter de bar of geluids- of lichttafel. Veel tieners lopen hier ook een maatschappelijke stage voor school. Dat is vaak een waardevolle ervaring voor velen.

Tevens is het mogelijk De Kroepoekfabriek te huren voor je eigen feest, bruiloft of ander evenement, zowel zakelijk als particulier. Als poppodium beschikken we over uitstekende licht- en geluidsapparatuur. Voor feesten tot zo’n driehonderd personen kan je bij ons aankloppen.

Wat heeft de KF al georganiseerd en gerealiseerd?

De Kroepoekfabriek bestaat al sinds 2011 en in die jaren hebben wij talloze ‘reguliere’ concerten en clubavonden gehad. Daarnaast stonden er ook veel bijzondere producties op stapel. We werken bijvoorbeeld hard mee aan het jaarlijkse Zomerterras festival in augustus, een absolute must om eens heen te gaan als nieuwe stadsgenoot trouwens. Met een zo groot mogelijke regelmaat organiseren we het punk- en skatefestival Rock ’n Ramps, we hebben guerillaoptredens boven op een Amerikaanse schoolbus gedaan op middelbare scholen met de Scholentour, organiseerden complete clubnachten in het tropisch zwembad van De Kulk en helpen mee aan het Stadsstrand.

Hoe zit de organisatie in elkaar?

De Kroepoekfabriek bestaat uit een non-profit stichting en een BV, tezamen met theater de Stadsgehoorzaal. In de stichting vinden alle programma-activiteiten plaats, en alles wat hierbij komt kijken. In de BV zijn alle horeca en verhuuractiviteiten ondergebracht. Wij bestaan uit een vast, klein team van veelal jonge professionals die tijdens de evenementen de grote groep vrijwilligers begeleidt. Die vrijwilligers zijn onmisbaar!

Mocht je nog op zoek zijn naar een manier om je thuis te gaan voelen in Vlaardingen en nieuwe mensen te leren kennen, overweeg dan ook zeker eens om vrijwilliger te worden! Check kroepoekfabriek.nl/kroe.

Is er ook online e.e.a. te vinden?

Jazeker! Bekijk concertregistraties op ons Youtube-kanaal, check foto’s op Facebook en blijf up-to-date via Instagram en/of Whatsapp.

 

Voor veel meer gedetailleerde informatie verwijzen we je graag door naar onze FAQ (veelgestelde vragen).