loading


Americana & country

Het genre is weliswaar een oceaan verderop geboren, maar de wortels van het genre hebben Nederland compleet weten te doordringen. Gelukkig maar, want ons land heeft talloze succesvolle muzikanten binnen het genre grootgebracht. De muzikale cocktail die we kennen als americana bestaat uit een flinke dosis folk, blues en country met een moderne twist.

In De KF hebben talloze americana-artiesten zich onder de stikhete podiumlampen gewerkt. En met succes! Singer-songwriter Mercy John is inmiddels bijna kind aan huis en Hollis Brown (US) bewijst dat de rock ’n roll kant van het genre ook een plek verdient op ons podium.

Ontdek bij De Kroepoekfabriek een nieuwe generatie americana-muzikanten die het genre op speelse moderne wijze omvormen tot iets spannends en nieuws. En kom thuis bij de artiesten die het genre lijken te ademen en teruggrijpen naar invloeden uit country en folk.
Bekijk hier ons americana-programma!

"Ouderwetse country in een modern jasje, die recht je gevoel ingaat. The Hillbilly Moonshiners vond ik bijvoorbeeld heel gaaf om in ons eigen podium te zien."

Mandy Veldhoen, Medewerker (pre)productie & projecten

Probeer eens wat anders

PLINNA POPQUIZ

Meer info

BLIKOPENER: CHASING HILLS

Meer info

PUNKROCK NIEUWJAARSRECEPTIE: NOT AVAILABLE + YOU NERVOUS?

Meer info