loading


Blues & jazz

Eric Clapton, B.B. King en Etta James hebben één ding gemeen. Elk van deze muzikanten heeft een enorme steen bijgedragen aan de bekendheid van het blues-genre. Sommigen als grondlegger, anderen zorgden voor bekendheid onder het grote publiek. De heerlijke laid-back sound van saxofoons en elektrische gitaren maakt een bluesavond dé plek om om bij te komen van een drukke week.

Blues en aftakkingen hiervan hebben zich vastgebeten in ons programma en zijn niet van plan ooit nog lost te laten. Eerder strikten we al namen als Flavium, My Brainbox en Focus; iconische bands die al tientallen jaren weten wat ze aan het doen zijn en het publiek keer op keer uit hun dak laat gaan. Ook artiesten die in vergelijking net komen kijken doen het goed in ons haringstadje. Bluesrock met een randje punk? Kom maar door!

Benieuwd naar het blues programma van de komende tijd? Check hier of er iets voor je tussen zit!

TYRANNI FLOCK | JAZZ IN TOWN

Tyranni Flock is geboren vanuit contrasten. Opgroeien met akoestische jazz in tijden van elektronische productie, gefascineerd door catchy melodieën maar ook intense improvisaties. Deze Amsterdamse musici bouwen op hun eigen diversiteit, opzoek naar de eenheid. Waar de ene valt, vliegt de ander van nature. Vogels kunnen zingen, Tyranni schreeuwen.

Meer info

SVEN HAMMOND, PETER BEETS & NEW JAZZ ORCHESTRA | JAZZ IN TOWN

Sven Figee werd bij een groter publiek bekend door zijn optredens bij De Wereld Draait Door en als solist voor het Metropole Orkest en Residentie Orkest, met zijn band Sven Hammond is hij op het hoofdpodium van Europese festivals te vinden.

Meer info

EZTHETIC | JAZZ IN TOWN

Ezthetic. Met de zinderende ‘z’ van jazz. Zet je schrap voor het slagvaardige schoonheidsideaal van de Nederlandse drummer en componist Jens Meijer. Eigentijdse jazz op de kruiswegen van jazzrock, vrije improvisatie en lyrische melodiekunst.

Meer info

WOUTER HAMEL | JAZZ IN TOWN

Samen met zijn vaste muzikanten Thierry Castel en Rory Ronde verkent Wouter Hamel het spanningsveld tussen het oude en moderne, tussen nostalgie en een eigentijdse draai: nummers die achteloos bewegen tussen de jazzy lounge lizards van vervlogen tijden en de donkere, klamme nachtclubs van vandaag.

Meer info

“Ik ben altijd erg onder de indruk van blues. Het is alsof de gitaren kunnen praten en huilen. Blues weet daarom altijd de juiste snaar te raken…”

Elroy Timmermans, Programmeur + Coördinator Marketing

Probeer eens wat anders

TYRANNI FLOCK | JAZZ IN TOWN

Meer info

ABBA ROCKS

Meer info

THE MUSIC OF CREAM

Meer info