loading


Disco/Soul/Funk

Disco, soul en funk zijn familie van elkaar en dat hoor je duidelijk; de roots van deze genres liggen in de vroege Afro-Amerikaanse muziekscene waar soul en rhythym & blues uit geboren zijn.
Funk is een energieke, rauwe vorm van dansmuziek en heeft de afgelopen decennia een grote invloed gehad op hedendaagse popmuziek. Zo mixen de mannen van De Likt futuristische funk met rap en brengen ook bands als Newärk (voorheen Funkanizers) en Banana Savannah het genre naar de 21e eeuw.

Als je denkt aan discoballen, wijde pijpen en Donna Summer denk je gelijk aan disco. Hoewel deze dingen typerend zijn voor discomuziek uit de ‘70s maakt het genre langzaam een comeback. Artiesten van nu halen inspiratie uit disco, waar het genre nu-disco uit is ontstaan: een hedendaagse mix van disco en house! Meer weten over het disco, soul of funk-programma? Check ’t hier!

DRAGONFRUIT

‘’Born out of a love for sample-hiphop and neo-soul.’’ Dat is de grondslag voor de Rotterdamse band Dragonfruit. Begin oktober bracht de band hun debuutalbum ‘Gears of the Giant Machine’ uit en dat vraagt uiteraard om een feestje! Op 5 maart staat de band in De Kroepoekfabriek met de ‘Gears of the Giant Machine’-tour. De […]

Meer info

ABBA ROCKS

Tijdens ABBA Rocks ondergaat het hele repertoire van ABBA een metamorfose. Reken op muzikale vrijheid en virtuositeit, stoere zang, opzwepende gitaarsolo’s en een bedwelmend lekkere Hammond orgel-sound.

Meer info

BAI KAMARA JR.

Een warme, funky stem maar toch intiem en rauw. De muziek van Bai Kamara Jr. is een mix van soul, blues, funk, R&B en jazz invloeden. Afgelopen jaar kwam het album ‘Salone’ uit, waarin Bai luisteraars meeneemt naar zijn Afrikaanse roots. Dat doet hij door storytelling van de bovenste plank en een gitaarspel waar meer […]

Meer info

‘Eten: 10. Geluid: 10. Algehele gastvrijheid: 10! Thanks!‘

Soulband The Tibbs, 2016

Probeer eens wat anders

JONNY SMOKES: SOUNDS OF SEATTLE ACOUSTIC

Meer info

ATELIERGESPREK 5 – VERVLOCHTEN SAMENWERKEN

Meer info

REIAL | MAGNETUDE E.A.

Meer info