loading

ATELIERGESPREK 5 – VERONTWAARDIGING

Ateliergesprekken over onafhankelijk werken en leven

Informatie Collapse

Datum
DI 5 APR 2022
Open
19:30
Start
20:00
Verwacht Einde
22:00
Genre
Workshops & Clinics
Tickets kopen

De ateliergesprekken gaan over onafhankelijk werken en leven. Met op de bank een kunstenaar, een jongere en een jurist. Naast de bank muziek en poëzie. Dit keer staat het gevoel van verontwaardiging centraal. De toegang voor deze avond is gratis, je kan je ticket nu reserveren.

Verontwaardiging
Na de 19 stemmen binnen de gemeente Vlaardingen om het vertrek van de boot met Afghaanse vluchtelingen af te dwingen was de kunstenaar Jorge Simelio zo verontwaardigd dat hij een kunstinstallatie MOEST maken. Het hangt imposant en goud in de Grote Kerk – en roept veel reacties op. Jorge is dit ateliergesprek als kunstenaar te gast om zijn werk en verontwaardiging toe te lichten.

De volgende gast is Wil Eikelboom. Hij is gespecialiseerd in het voeren van procedures voor internationale mensenrechteninstanties; met name het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te Straatsburg. Bij het EHRM won hij samen met Liesbeth Zegveld de zaak Jaloud v. the Netherlands voor de Grote Kamer van het Hof. Daarnaast staat Eikelboom cliënten bij in nationale procedures inzake vreemdelingenrecht en mensenrechten. De jongere die te gast is en de muzikant van deze editie worden later bekend gemaakt.

Stichting Flagen
Stichting Flagen zoekt naar ontmoetingen tussen mensen en verhalen. Binnen deze ontmoeting werken we met interaffectieve projecten, omdat we menen dat creativiteit de lijm kan zijn voor het werkelijke contact: een verhaal, poëzie, kunst, muziek.
We brengen mensen in contact met elkaar of met ervaringen waar ze zelf niet zo snel voor zouden kiezen. We merken dat zo’n ontmoeting altijd een bijzondere kleur krijgt, zoals: verrassend, vrolijk, blijvend, diepgaand, ontroerend.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event