loading

AWKWARD I + support

Informatie Collapse

Voorverkoop
7,00
Deur
9,00
Datum
ZO 14 OKT 2012
Open
15:30
Start
16:00
Verwacht Einde
19:00
Tickets kopen

De Kroepoekfabriek heeft iets nieuws en dat is het Singer-songwriter KaFé. Spreekt voor zich, wellicht… Eens in de maand betreden op zondagmiddag lokale en landelijk bekende singer-songwriters het podium van De Kroepoekfabriek. De eerste editie belooft veel goeds, in de vorm van Awkward I en Il Est Jacques.

Awkward I is het geesteskind van liedjesschrijver Djurre de Haan, tot nu toe bij een groter publiek vooral bekend als bassist van Alamo Race Track. Als singer-songwriter maakt hij persoonlijke en intense liedjes, waarbij hij steeds weer een nieuwe deur tot een andere verrassende schatkamer aan rijke instrumentatie weet te openen, met viool, cello, mandoline, gitaar, percussie en zang de eenvoud geen geweld aan doet. “Wat ik wil zeggen, zit in de muziek. Het is een combinatie van melodie en poëzie  Awkward I is een vehikel om uitdrukking te geven aan bepaalde vragen, de nummers zijn allemaal stukjes van een verhaal. Wat ik te zeggen heb, kun je het beste zoeken in mijn nummers”, aldus Djurre. “Ik zie het als mijn taak iets moois te maken. In al mijn nummers probeer ik iets unieks te verwerken, ze iets bijzonders mee te geven, iets wat er nog niet is geweest. Gewoon een klankwereld creëren die me eigen is.”

Op 14 oktober neem Djurre zijn vaste band mee; Diederik Nomden (ex-Johan, ex-Daryll-Ann), Susanne Linssen (Hospital Bombers) en Bo Koek (ex-Kopna Kopna en Kitty Contana) en bassist Geert de Groot (ex-Fatal Flowers). En zo zet Awkward I zijn muzikale reis voort op zoek naar nog mooiere melodieën en passende arrangementen. ‘So let’s put them on wheels, so they can move around’.

Het voorprogramma tijdens dit eerste Singer-songwriter KaFé wordt verzorgd door Il Est Jacques. Een houten chaletje in het bos. Een zwoele zomeravond. Of wellicht een zachte herfstdag. Een lekker warm en knisperend haardvuur. Een oude, licht krakende, schommelstoel die zachtjes heen en weer schommelt op de maat van een melodietje wat je weemoedig neuriet;
Il Est Jacques. Ingetogen, licht melancholische singer-songwriter folk in de stijl van Iron & Wine, Bon Iver, The Avett Brothers en Bonnie ‘Prince’ Billy.

BABY BELUSHI OP HET STADSSTRAND
Volgende event