loading

BAI KAMARA JR.

EEN WARME MIX VAN SOUL, BLUES EN FUNK

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 14.50
Deur
€ 17.50
Datum
ZA 26 MRT 2022
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
Genre
Blues & Jazz
Disco/ Soul/ Funk
Singer- songwriter
Tickets kopen

Een warme, funky stem maar toch intiem en rauw. De muziek van Bai Kamara Jr. is een mix van soul, blues, funk, R&B en jazz invloeden. Afgelopen jaar kwam het album ‘Salone’ uit, waarin Bai luisteraars meeneemt naar zijn Afrikaanse roots. Dat doet hij door storytelling van de bovenste plank en een gitaarspel waar meer ritme uit komt dan de meeste drummers. Op 26 maart staat Bai Kamara Jr. met zijn ‘Salone’ tour in De KF.

Hij deelde het podium al met internationale artiesten als Habib Koité, Cassandra Wilson, Vanessa Paradis en Youssou N’Dour, maar voor deze intieme show komt Bai Kamara Jr. solo De Kroepoekfabriek vullen. Op het nieuwe album speelde Bai voor het eerst zelf alle instrumenten, en zong zelf alle stemmen. Hij bedacht hiervoor toen een fictieve band: “The Voodoo Sniffers”. Inmiddels bestaat deze band echt, maar voor deze show in De Kroepoekfabriek keert hij terug naar de basis: zijn stem en gitaar.

Salone

Kamara Jr.’s muziek staat bol van de politieke issues, en zo ook op dit album. Zijn vader was een politicus en zijn moeder is lang de ambassadeur van Sierra Leone in Brussel geweest. Sociale ongelijkheid, politieke vluchtelingen en het milieu zijn thema’s die vaak terugkomen in zijn muziek. Op dit album gaat Bai, die ondertussen al meer dan 25 jaar in Brussel woont, op zoek naar zijn roots in Afrika. Het resultaat is een album dat zowel veel Westerse als Afrikaanse invloeden heeft, maar in ieder geval een die je gehoord moet hebben. Dat blijkt ook uit de nominatie voor het Blues Blast Magazine Award voor ‘Best Acoustic Blues Album’.

“Hier kun je niet te lang op wachten” – Bai Kamara Jr.

Informatie

Voorverkoop
€ 14.50
Deur
€ 17.50
Datum
ZA 26 MRT 2022
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Blues & Jazz
Disco/ Soul/ Funk
Singer- songwriter
Tickets kopen

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event