loading

BLIKOPENER | SHOEBILLS, REINO + THE MUFF

ONTDEK NIEUWE MUZIEK

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
VR 21 FEB 2020
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Indierock/ alternatief
Pop
Rock
Indie

Shoebills, The Muff en Reino staan voor je klaar tijdens de tweede Blikopener. Open je blik voor nieuwe muziek en check deze frisse helden op vrijdag 21 februari, helemaal gratis!

SHOEBILLS

Wat je krijgt als je drie jongens uit waterstreken in Rotterdam laat gisten tot mannen? Op eikenhout gerijpte rock die enkel uit een havenstad kan komen.

Turend over de Leuvehaven lieten ze zich inspireren door de jaren ’60 en ’70 van Cream, een dansende Tom Waits en Little Feat. Tuurlijk, de teksten gaan over liefde. Maar dan wel liefde in vuile stegen en achterkamertjes waar de kroegbaas in geen jaren heeft afgestoft.

Per boot is de dynamiek van wereldsteden geleverd. Zo kan het dat de intro van een nummer voelt als de zon boven Sevilla en het refrein van hetzelfde nummer het staccato ritme van de regen in Manchester lijkt te volgen. En zoals in ieder havendistrict ter wereld kolkt het, schuimt het en staat niemand stil als de muziek aangaat.

THE MUFF

The Muff is een viermans rockband uit Amsterdam, bestaande uit Reid Steenhuis (leadzang/orgel), Brian Oehlers (drums/zang), Aljo Leijdekkers (gitaar/zang) & Frank Verweijmeren (bas/zang)

The Muff is een ruige popband die steengoede poprocksongs schrijft van een internationaal kaliber. De band valt op door extatische melodieën en epische koortjes boven een bed van explosieve grooves. De muziek is grenzeloos, is zonder concessies geschreven en barst van de muzikaliteit en vakbekwaamheid. De songs bevatten een breed palet van technische hoogstandjes, maar blijven altijd organisch.

REINO

Het leven kan een prachtige ervaring zijn, maar het leven zit niet altijd mee. Reino viert deze bestaansdans door het maken van uptempo indierock. De band schrijft poppy songs met scherpe synthesizers gecombineerd met energie uit de punk. Denk aan LCD Soundsystem’s dansbare synths gemixt met de rauwe energie van de eerste albums van de Arctic Monkeys. Vanaf de eerste single ‘Carousel’ tot en met de laatste knaller ‘Fiesta Settlement’ legt Reino de lat hoog met super catchy, verfrissende, poppy indi-rock hits!

Reino herstelt de Europese eenheid, met een eigenzinnige, feestelijke mix van Britpop en Neue Deutsche Welle. Catchy, uptempo en onweerstaanbaar.
Alle Menschen werden Reino.’ – 3voor12

Line-up

Collapse
REINO
REINO

Uptempo indierock met poppy songs en scherpe synthesizers. De dansbaarheid van LCD Soundsystem en rauwe energie van de vroege Arctic Monkeys.

Collapse
THE MUFF
THE MUFF

Een ruige popband met rocknummers. Extatische melodieën en epische koortjes met dikke grooves.

Collapse
SHOEBILLS
SHOEBILLS

Rock gerijpt op eikenhout in Rotterdam. De sixties en seventies met Cream, Tom Waits en Little Feat.

Informatie

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
VR 21 FEB 2020
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Genre
Indierock/ alternatief
Pop
Rock
Indie

MOSS
Volgende event