loading

POPRONDE PREPARTY | CIRRUS MINOR

POPRONDE PRE-PARTY

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 5.50
Datum
ZO 4 OKT 2020
Open
19:30
Start
20:00
Verwacht Einde
Genre
Rock
Tickets kopen

Medio 2017 bleken de weersomstandigheden in het noorden van Nederland precies juist voor het doen ontstaan van een klein vederwolkje; Cirrus Minor. 

Donderende diesels, op volle kracht vooruit, dwars door een hevige storm op open zee. Vernoemd naar een gezonken zeilboot is de naam van de band Cirrus Minor (letterlijk vertaald kleine wolk) vrijwel het tegenovergestelde van de muziek die de drie uit Groningen afkomstige mannen maken. Verwacht stevige riffs, stomende ritmes en een stevige dosis fuzz.

De muziek doet denken aan een kruising tussen Queens Of The Stone Age & Fu Manchu. Als garagepunk, grunge en uptempo stonerrock een liefdesbaby zouden krijgen, heette deze baby Cirrus Minor. Deze baby is pas 3 jaar oud en speelde haar eerste show 2 jaar geleden. In de tussentijd speelde de band onder andere op Kadepop, Noorderslag en bevrijdingsfestival Groningen en won het trio de POPgroningen talent award.

Die kleine wolk staat ondertussen op het punt van barsten, en wel op de Popronde Pre-Party.

POPRONDE

Popronde, het grootste reizende festival van Nederland gaat dit najaar toch op tour. Van 12 september tot en met 28 november doet het festival de Nederlandse poppodia aan, onder het mom van de ‘Popronde Poppodium Pre-Party’.

Een Poprondeshow in ieder poppodium in Nederland, ongeacht in welke stad of regio het podium zich bevindt, dat is het idee van de Popronde Poppodium Pre-Party. Een ‘Pre-Party’ omdat de originele editie van het festival, dat dit najaar zou plaatsvinden is verplaatst naar begin 2021. Vanwege de corona maatregelen; ‘Popronde vindt plaats in kroegen, kerkjes, kledingwinkels en kapperszaken, locaties waarin het publiek geen anderhalve meter afstand kan waarborgen,’ aldus Chris Moorman, hoofd communicatie van het festival.

‘In de poppodia is deze mogelijkheid er wel, het gros organiseert al kleine concerten voor 30, 40 of misschien zelfs 100 man publiek, dat zit in de zaal en de afstand keurig bewaart. Een uitgelezen kans dus om toch nog iets voor die 146 geselecteerde acts te kunnen betekenen, en ze hopelijk allemaal tenminste één keer te kunnen laten spelen dit najaar.’

Geen vervanging voor de Popronde

De Poppodium Pre-Party is geen vervanging voor de Popronde, maar een aanvulling op het beproefde concept, geboren vanuit de beperkingen die de pandemie oplegt. Een ander concept, met andere voorwaarden, zo wordt niet enkel vastgehouden aan de 42 speeldata en steden die Popronde normaal gesproken telt, maar zijn ook podia als De Groene Engel in Oss, P60 in Amstelveen, het Beest in Goes en Q-Factory in Amsterdam speellocaties. Moorman: ‘Een van de ambities die we hebben uitgesproken in onze gehonoreerde BIS aanvraag is dat we het gat tussen Popronde en het podiumcircuit willen verkleinen, met dit concept nemen we alvast een aanloop daar naartoe, door de banden met de podia die we normaal gesproken niet aandoen ook aan te trekken, en Popronde opnieuw bij hen en hun publiek onder de aandacht te brengen’

De Popronde Poppodium Pre-Party begint op zaterdag 12 september in Doornroosje, in thuisstad Nijmegen waar het festival traditioneel aftrapt. De tour eindigt op 28 november met een eindfeest in de Melkweg in Amsterdam. Alle speelsteden en locaties, en het bijbehorende programma zijn te vinden op www.popronde.nl.

 

Line-up

Collapse
CIRRUS MINOR
CIRRUS MINOR

De muziek doet denken aan een kruising tussen Nothing But Thieves & Fu Manchu. Als garagepunk, grunge en uptempo stonerrock een liefdesbaby zouden krijgen, heette deze baby Cirrus Minor. Deze baby is pas 3 jaar oud en speelde haar eerste show 2 jaar geleden. In de tussentijd speelde de band onder andere op Kadepop, Noorderslag en bevrijdingsfestival Groningen en won het trio de POPgroningen talent award.

JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Volgende event