loading

DOG EAT DOG TRIBUTE: ALL BORO KINGS + 90’S ALTERNATIVE

Informatie Collapse

Voorverkoop
GRATIS
Deur
GRATIS
Datum
VR 14 SEP 2018
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00

Dog Eat Dog was één van de eerste bands die hardcore (punk) mengde met hiphop. Die formule heeft een flink aantal mensen geinspireerd en de sound blijft tot op de dag van vandaag relevant. Een groep superfans neemt nu het initiatief om het album ‘All Boro Kings’ op een voetstuk te plaatsen tijdens die gratis tribute op vrijdag 14 september.

René, Larry, Kevin, Martin, Wijnand en Martijn mag je gerust superfans noemen. Als trotse bezitter van de eerste EP ‘Warrant’ trok Martijn met een vriend naar Baroeg om Dog Eat Dog te zien. Als nog vrij onbekende band stonden ze voor een rustige zaal, en de pit bestond uit de twee mannen: Martijn en de betreffende vriend. Het fanatisme viel ook op bij de band zelf op, wat resulteerde in een uitje naar de Blokhut. Sindsdien is er een vriendschap tussen de heren en Dog Eat Dog ontstaan.

Toen een jaar later het doorbraakalbum ‘All Boro Kings’ uitkwam, stonden de heren overal vooraan, inmiddels bij uitverkochte zalen. Dog Eat Dog achterna reizend, met een tentje, hier en daar een gastenlijstplek op jacht naar het avontuur. Het is dan ook niet echt een verrassing dat twee van de tributebandleden, Martijn en René, het hondenhoklogo van Dog Eat Dog op hun been getatoeëerd hebben.

Uit pure liefhebberij organiseren René, Larry, Kevin, Martin, Wijnand en Martijn nu een spontane, eenmalige tributeshow!

Dog Eat Dog

Als één van de eerste bands die hardcore mengde met hiphop, had Dog Eat Dog een gouden combinatie in handen. Sinds begin jaren ’90 trekken ze vanuit thuisbasis New Jersey de wereld over. De eerste EP ‘Warrant’ (1993) gaf ze een vrijbrief om Europa door te trekken.

Echter, toen opvolger en debuutalbum ‘All Boro Kings’ verscheen was het hek echt van de dam. Met de komst van een saxofoon in hun muziek kreeg de band nog meer smoel. Door met metalband Biohazard op tour te gaan als support, lanceerden ze zichzelf en hun nieuwe plaat naar een nieuwe status. Ze kregen veel airplay op o.a. MTV Europe en werden vereeuwigd in Beavis & Butthead. Met opvolgers ‘Play Games’, ‘Amped’ en Walk With Me’ werd er nog flink geëxperimenteerd met de sound. Zo vonden elementen uit de funk en ska ook een plekje op de platen. Tot op de dag van vandaag is Dog Eat Dog nog actief en treden ze op.

 

90’s ALTERNATIVE

Na het concert duiken we in de platenkoffer van DJ Okkie Vijfvinkel om de beste, vreemdste en obscuurste alternatieve platen uit de ninetiees op te rakelen. Een keiharde, met rock en hiphop gevulde, trip down memory lane. Headbangen, pogo-en en meeblèren: alles mag. Verzoekjes? Dien ze in en ververs je herinneringen aan de jaren ’90!

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event