loading

THE ELEMENTARY PENGUINS + THE VAGARY

Informatie Collapse

Voorverkoop
5,00
Deur
7,00
Datum
VR 27 FEB 2015
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

NIEUWE VANGST: een nieuw KF-concept dat je voor een klein prijsje kennis laat maken met de nieuwe grote bands van morgen. Een kweekvijver van Nederlandse (en af en toe ook internationale) bands die zich al hebben hebben bewezen, maar nog niet zo bekend bij het grote publiek. Not yet… Wij zeggen je: dat gaat niet lang meer duren. Nu live van dichtbij te bewonderen in De Kroepoekfabriek, binnen niet al te lange tijd moet je in de rij voor een kaartje voor de grote zalen en festivals. Dus, grijp je kans, kom vissen bij Nieuwe Vangst. 

Op vrijdag 27 februari kun je live getuige zijn van de allereerste editie van Nieuwe Vangst, waar The Elementary Penguins en The Vagary hun opwachting maken.

THE ELEMENTARY PENGUINS
De gebruikelijke eerste stappen naar succes voor een band zijn doorgaans: optredens, single, radio. The Elementary Penguins, het Amsterdamse trio ‘met die Engelse zanger’, Dale Wathey, heeft bij toeval rigoureus gebroken met die tamelijk onwrikbare volgorde. Bij hen was het: radio, single, optredens. De volgende stap is het debuutalbum Weekend Transition op het V2 label in november 2014 en een clubtour. Dat album staat tjokvol singles, dus ze kunnen nog even voort met hun ‘indie Britrock on the Dutch airwaves’.

Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Daar is de band zich van bewust. Nu moet het gaan gebeuren vanuit Amsterdam, waar drummer Maurits Huijgen als enige bandlid vandaan komt. Laat dat weekend maar komen, de clubs, de festivals, alles. It’s Magic! The Elementary Penguins zijn er klaar voor. De Kroepoekfabriek ook!
THE VAGARY
The Vagary is een indie rockband, opgericht in 2011, bestaande uit Thijs Havens (zang, toetsen, gitaar), Julien Staartjes (gitaar), Lukas Verburgt (drums) en Bowie Verschuuren (bas). De leden hebben eerder ervaring opgedaan in het Amsterdamse bandcircuit, maar in deze bezetting kon het viertal eindelijk ruimte gaan geven aan een gedeelde obsessie voor de eenvoud van popmuziek en de live energie van gestripte, staccato rock. Zo ontstond al gauw een eigen sound, ‘ergens tussen Bryan Ferry’s eighties synthpop en The Velvet Underground of zelfs Neu!’.

Kort na oprichting speelde The Vagary al veel shows waaronder voorprogramma’s voor o.a. Kurt Vile en Pete Doherty. Dit leverde een ijzersterke live reputatie op die eind 2012 werd bezegeld met het winnen van de Amsterdamse Popprijs.
Hoewel de door de pers gemaakte vergelijkingen met The Cars, The Virgins, Tom Petty en The Strokes niet onterecht zijn, streeft The Vagary naar een eigen, tijdloze combinatie van bombastische gitaren en synths, met een sluimerende melancholie als ondertoon.

In augustus 2014 verscheen het debuutalbum ‘Salute’ en inmiddels zijn de heren niet meer te stoppen en hard op weg om het predikaat van ‘nieuwe aanwinst voor de Nederlandse popcultuur’ (3voor12) meer dan waar te maken.

 Gebruik maken van de Rabo-korting?

  • Maak (via ticketverkoop) een account aan en geef even door aan ons via [email protected] dat je account is aangemaakt.
  • Wij markeren dan je account als Rabo-klant.
  • Vervolgens kun je je ticket met de Rabokorting online bestellen.
  • Er kan één keer per persoon per evenement Rabo-korting worden verstrekt.
  • Wanneer je voor een evenement meerdere kaart(en) zonder Rabokorting erbij wilt bestellen, is dit wel mogelijk.
  • Neem natuurlijk wel je pinpas mee naar het evenement.
  • Veel plezier!


JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Volgende event