loading

FRED PIEK

Informatie Collapse

Voorverkoop
5,00
Deur
7,00
Datum
ZO 22 MRT 2015
Open
15:30
Start
16:00
Verwacht Einde
19:00
Tickets kopen

Op zondag 22 maart presenteert Fred Piek zijn nieuwe CD ‘Ballads’ in De Kroepoekfabriek. Deze middag zal Fred onder meer de muziek van dit nieuwe album live ten gehore brengen. Bovendien heeft hij een aantal muzikale gasten uitgenodigd. Een echte aanrader voor liefhebbers van authentieke folk muziek.

Het album ‘Ballads’ is opgenomen in de muziekstudio van De Kroepoekfabriek, met behulp van de mobile studio van Sofie Sound. Op deze CD staat een keuze uit de Engelse en Schotse traditionals die Fred heeft verzameld tijdens zijn bezoeken aan folkfestivals en clubs in Engeland en Schotland en zijn bezoeken aan het archief van het EFDSS in het Cecil Sharpe House in Londen tussen 1969 en 1972. De kracht en eenvoud van de muziek en de teksten ontroeren opnieuw. Het verstrijken van de tijd heeft Fred ook een andere benadering van de ballades gegeven waardoor de sfeer intiemer en intenser is geworden. Een aantal nummers heeft Fred nooit eerder opgenomen. Voor het eerst ook een album met alleen zang en gitaar.

Op zondagmiddag 22 maart zal Fred een groot deel van het materiaal van de nieuwe CD spelen. Ook zullen er enkele gastoptredens zijn. Ter ere van deze CD presentatie, krijgt iedereen die in de VVK via de site van De Kroepoekfabriek het album koopt, voor 15 euro, een entreebewijs voor deze mooie muzikale middag cadeau. Bij aanschaf van de CD “Ballads” gratis entree tot het concert. Losse kaarten voor het concert zijn ook verkrijgbaar, zowel online (voor 5 euro) als aan de deur op de middag zelf (7 euro).

fred_piek

 Van jongs af aan is Fred Piek gegrepen door de schoonheid en kracht van de folkmuziek. Hij houdt de traditie levend met zijn vertolkingen van balladen en liederen uit Engeland, Schotland, Ierland, Amerika en Nederland.

Fred richtte in 1972 de Folkrock groep Fungus op. De band schreef historie met het vertolken van Nederlandse en Britse traditionals met een totaal nieuwe sound. De eerste LP werd een groot succes mede door de single ‘Kaap’ren Varen’. De band maakte daarna nog vier LP’s en trad op in binnen- en buitenland.

Na de periode met Fungus speelde hij in the Amazing Stroopwafels (‘Oude Maasweg’) en later in 3Heren. Hij werkte samen met Lennaert Nijgh aan zijn eerste solo LP en maakte later een album met eigen werk (Soms een Moment). Met de CD ‘Vroeger is terug’ keerde Fred weer terug naar de folkmuziek. De samenwerking met slagwerker Louis Debij resulteerde in het bijzondere project ‘de Drummer en de Zanger’. In 2015 verschijnt zijn nieuwe album ‘Ballads’ met vertolkingen van Engelse en Schotse traditionals.

PRIJZEN/INFORMATIE TICKETVERKOOP:
Combiticket (CD ‘Ballads’ met gratis entreebewijs voor 22 maart): 15 euro
Los concertkaartje: 5 euro. 
Je kunt je keuze maken via de knop ’tickets’. 

Informatie

Voorverkoop
5,00
Deur
7,00
Datum
ZO 22 MRT 2015
Locatie
DE KROEPOEKFABRIEK
Open
15:30
Start
16:00
Verwacht einde
19:00
Tickets kopen

spotify:artist:1rn18L9qA7V6vu5i9R4tnR

DE VAART OP HET STADSSTRAND [GEANNULEERD]
Volgende event