loading

GEUZENMAAND: DR. JAZZ

CLUB DUIF VERTELT EEN OPMERKELIJK VERHAAL OVER JAZZ IN DE TWEEDE WERELDOORLOG

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 12.50
Deur
€ 12.50
Datum
VR 22 MRT 2024
Open
20:00
Start
20:30
Verwacht Einde
Genre
Blues & Jazz
Tickets kopen

Op vrijdag 22 maart staat ‘Dr. Jazz’ op het programma in De Kroepoekfabriek. Club Duif ontrafelt het opmerkelijke leven van Dr. Jazz: Een vooraanstaand naziofficier die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog ontpopt tot ambassadeur en beschermer van de jazz. Hij noemt zichzelf Dr. Jazz.

Dr. Jazz trekt zich weinig aan van het jazzverbod van Adolf Hitler en laat zich in uniform fotograferen met de befaamde gipsyjazzgitarist Django Reinhardt die hij zelfs de hand boven het hoofd houdt. Hij schrijft nieuwsbrieven over jazz die aan het Duitse front heimelijk gelezen worden. Tegelijkertijd blijft hij loyaal aan diezelfde Hitler door als luchtmachtofficier te strijden voor de overwinning van het Duitse Rijk. Zijn vermogen om het onverenigbare te verenigen, fascineert de makers van deze voorstelling.

Gedreven door zijn persoonlijke fascinatie voor jazz en geschiedenis brengt theatermaker Daniël van Duijvenbooden samen met drie top (jazz)muzikanten de wereld van Dr. Jazz tot leven met eigen teksten, poëzie van Jules Deelder en soundscapes. En met onweerstaanbare live jazzmuziek.

Club Duif brengt een ode aan de jazz, die sinds de Tweede Wereldoorlog definitef symbool staat voor vrijheid en rebellie. Voorgoed.

‘Altijd. Jazz was. Jazz is. Jazz blijft.’ (J.A. Deelder)

Tekst & spel: Daniël van Duijvenbooden | Muziek & Sound: Bram van de Glind, Jelle Willems, Tim Ewalts | Regie: Paul Feld

Over Jazz in Town
Dit concert is onderdeel van de concertreeks Jazz in Town, een samenwerking tussen poppodium De Kroepoekfabriek, de Stadsgehoorzaal en een drietal gastprogrammeurs uit de stad: Olaf Blaauw, Leo van der Helm en Jurre Nijman. Met de concertreeks komt een rijk palet aan verschillende jazzgeluiden aan bod met als doel de meest magische jazz en op jazz geïnspireerde muziek naar Vlaardingen te halen. Van intiem en ingetogen tot groots en meeslepend. Laat je tijdens Jazz in Town verrassen door de jazzlegendes van nu en van de toekomst!

JAZZ IN TOWN FESTIVAL OP HET STADSSTRAND
Volgende event