loading

GREEN LIZARD: A TRIBUTE TO NIRVANA

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 10.50
Deur
€ 12.50
Datum
VR 3 NOV 2017
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Eén van Nederland bekendste grungebands zal een eerbetoon brengen aan ‘die andere’ grungeband. De titaan der grunge welteverstaan: Nirvana. Op vrijdag 3 november gaat het gebeuren.

GREEN LIZARD

Met de albums Identity (2000) – die een Zilveren Harp ontving – en Newborn (2002) waren ze op dat moment misschien wel de heetse rockband van dat moment. Ze stonden bekend om hun vuige, maar ook goed doordachte nummers, die invloeden van veel grunge, emo en soms zelfs metal bevatten. Maar evengoed konden ze beeldschone nummers schrijven, zoals de hitsingle Autumn.

In 2006 stopte de band ermee. Maar zes jaar later kwamen Remi, Brian, Axel en Jochem weer bij elkaar. In 2013 stond de band ook al in De Kroepoekfabriek, toen met louter eigen werk. Nu gaan ze full-throttle een hommage brengen aan Kurt, Kris en Dave, oftewel Nirvana. Dat deden ze al in in 2001 met de Marlboro Flashback Tour, maar in 2016 kwamen ze terug voor vier shows met verschillende zangers waaronder de Silver Surfering Rudeboy, frontman van de legendarische band Urban Dance Squad. Natuurlijk komen alle hits voorbij, maar het onbekendere werk zal ook niet geschuwd worden. Een must-see voor elke Nirvanafan!

VOORPROGRAMMA: LONE WOLF

LONE WOLF is de nieuwste aanwinst van de Rotterdamse punk rock scene. De band is in 2016 opgericht door (voormalig) bandleden van Accelerators, The Apers en The Bat Bites. Met de charmante frontvrouw Merel Schaap speelt LONE WOLF melodische punkrock met een overduidelijke verwijzing naar garage- en indierock.
 
LONE WOLF speelde begin 2017 hun eerste show in Duitsland, vloog vlak daarna als ‘backing band’ van Dr. Frank van MTX naar Italië, bracht vervolgens in eigen beheer een flexi disc EP uit en organiseerde, voor de eerste show in hun thuishaven, het punkrockfestival ‘And Out Comes The Wolf’ in WORM, Rotterdam.De band is momenteel bezig met de opnames van hun eerste album en is klaar om in 2018 de Europese poppodia en festivals af te gaan.
– De voorverkoop is gestopt. Er zijn nog enkele kaarten aan de deur te verkrijgen.
JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event