loading

HEF

HIPHOPLEGEND WEER OP TOUR

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 18.50
Deur
€ 21.00
Datum
ZA 14 MEI 2022
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
00:00
Genre
Hiphop/ Rap
Tickets kopen

Met oog op de huidige maatregelen en coronacijfers hebben we er samen met de boeker voor gekozen om het optreden uit voorzorg te verplaatsen. Dit concert vond oorspronkelijk plaats op 29 januari.

‘Mijn marketing is anders je verwacht me als het kouder wordt’. Het is weer winter en dat betekent één ding: een nieuwe plaat van Bundy! De rapper uit Hoogvliet is al meer dan tien jaar in de game en kan je gerust de status ‘legend’ geven. Voor zijn nieuwe album gaat hij op tour en komt hij op zaterdag 14 mei naar De KF!

HEF

Hef wordt in 2008 met zijn videoclip ‘Puur’ in één klap het gezicht van de wijk Hoogvliet in Rotterdam. Met zijn unieke, laid back stijl en rauwe overkomen vergaart hij de aandacht van de straat én van verschillende gewaardeerde critici. Samen met zijn broers Crooks en Ado’Nis brengt hij na diverse videoclips en een inmiddels legendarische 101Barz-sessie de mixtape ‘Boyz In De Hood vol. 1’ uit.

In 2009 verschijnt Hefs debuutalbum ‘Hefvermogen’ via het platform Streetknowledge/Black Ice Entertainment. Niet lang hierna staat Hef voor een keuze tussen de twee grootste hiphoplabels van Nederland, Top Notch en Noah’s Ark. Het nieuws dat Hef zich aansluit bij Noah’s Ark (“Wat weet je van Kees bellen om te zeggen dat je kiest voor Jiggy”) komt begin 2010 naar buiten, en in april brengt Noah’s Ark een uitgebreide versie van het debuutalbum uit. Met labelgenoot Murda verschijnt de ‘Bang Bros Do Lowlands’-mixtape en in 2012 dropt de rapper uit Hoogvliet de mixtape ‘Kutleven’ samen met zijn groep ‘Team Vieze’.

In november 2012 verschijnt Hef’s langverwachte, tweede soloplaat ‘Papierwerk’. Het album komt binnen op nummer 1 in de iTunes album-hitlijsten behaalt een nummer 12-positie in de album top 100. Hef is kort daarop de grote winnaar van de State Awards met prijzen voor ‘Beste Artiest’, ‘Beste Album’ en het winnen van de ‘101barz Award’. Eind 2013 brengt Hef samen met zijn jongere broer Crooks het album ‘Freddy & Bundy’ uit.

In 2015 brengt Hef vanuit het niets de EP ‘6,5,’ naar buiten als free-download, in aanloop naar zijn derde solo-album ‘13’, met daarop de single/video ‘Niet Normaal’ met Sevn Alias. Ook met de op de game GTA geïnspireerde videoclip ‘Kofferbak’ zet Hef de toon van de plaat. Het album wordt goed gewaardeerd en breed uitgemeten in De Volkskrant, NRC en op De Correspondent.

Het album ‘Ruman’ uit 2016 bevat samenwerkingen met o.a. Lil Kleine (wat resulteert in de gouden single ‘Bijna’), Jack Shirak, Sevn Alias en Josylvio, waarvan de laatste 2 ook op ‘Geit’ staan, het album uit 2017 waarmee Hef binnenkomt op #3 Hef en waarmee hij zijn ‘GOAT’ (greatest of all time) status centraal stelt en verankert.

Talloze tours en optredens in Nederland en België maakten Hef een van de meest consistente en sterke rap-live acts van het land, wat leidde tot shows op verscheiden grote festivals als Lowlands en Woo Hah. Ook inspireerde Hef door de jaren heen grote getale aan Nederlandse rappers en werkte met vrijwel iedereen daarvan samen, van Ronnie Flex tot Frenna en Broederliefde.

In 2019 bekroont Hef 10 legendarische jaren in de rapgame wanneer zijn album ‘Koud’ op nummer 1 binnenkomt in de charts. Ook single ‘De Wereld Is Van Jou’ met Kevin behaalt de gouden status. Ook buiten muziek ontwikkelt Hef zich door de jaren heen als entrepeneur en ondernemer; dit leidde onder meer tot film- en televisierollen (o.a. ‘Patser), een eigen (organische) vloei met Mascotte en zijn aanstelling als A&R bij Noah’s Ark en Top Notch.

Line-up

Collapse
HEF
HEF

Hef wordt in 2008 met zijn videoclip ‘Puur’ in één klap het gezicht van de wijk Hoogvliet in Rotterdam. Met zijn unieke, laid back stijl en rauwe overkomen vergaart hij de aandacht van de straat én van verschillende gewaardeerde critici.

Collapse
CROOKS
CROOKS

Crooks maakte op 16-jarige leeftijd furore bij 101Barz en was direct een naam in de game. De afgelopen jaren dropte hij zowel solo, als aan de zijde van broers Hef en Adje, tracks en sessie's.

Informatie

Voorverkoop
€ 18.50
Deur
€ 21.00
Datum
ZA 14 MEI 2022
Locatie
De Kroepoekfabriek
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht einde
00:00
Genre
Hiphop/ Rap
Tickets kopen

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event