loading

HORSES ON FIRE

Informatie Collapse

Voorverkoop
5,-
Deur
7,-
Datum
VR 6 APR 2012
Open
20.30 uur
Start
21.00 uur
Verwacht Einde
02.00 uur
Tickets kopen

Horses On Fire
Je hebt groepen die jarenlang ter plaatse trappelen en je hebt groepen die meteen het vuur aan de lont steken. Horses on Fire gaat resoluut voor dat laatste. Deze jonge veulens staan te trappelen om u met hun vuur aan te steken. Zeg nooit dat je niet gewaarschuwd was.

Het verhaal van de band begint met twee animatoren van Kabouter Wesley. De band breidt zich uit met een drummer en bassist en Horses On Fire wordt geboren. Via de finale van talentenjacht Global Battle of the Bands en een door Monsieur Paul (Triggerfinger) goedgekeurde demo ontstaat het debuutalbum. Hoe dat dan klinkt?  Welaan dan, wie single Draw the line beluistert, hoort een withete streep Dan Auerbach, een snuif Black Mountain en vooral een nummer dat live alleen maar beter wordt (“We willen een livereputatie hebben”).  De nummers schommelen tussen brute kracht en bluesy brugjes, tussen machismo en melodie, tussen pop en rock, tussen pathos en een knipoog, tussen -welja- guns en roses.

We Sell Guns
Het voorprogramma wordt deze avond verzorgd door We Sell Guns. Frontman Geoffrey Harreman (gitaar/zang) en Steven van Wees (drums) hebben enkele jaren nadat hun succesvolle band Vegas For Millions is opgeheven, het groovende rock ‘n’ roll duo We Sell Guns opgericht. Deze doorgewinterde muzikanten weten een sound neer te zetten die voor liefhebbers van The Black Keys of The White Stripes niet onaangenaam in de oren zal klinken. Ook zij waarschuwen hun publiek: ‘we’re ready to blow your minds!’

MOLLY PARDEN OP HET STADSSTRAND
Volgende event