loading

INTERGALACTIC LOVERS + IAN CLEMENT

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 14.50
Deur
€ 17.50
Datum
ZA 22 DEC 2018
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Intergalactic Lovers, de succesvolle indieband uit Vlaanderen, komt naar De KF. Op zaterdag 22 december staat het kwartet op het podium als onderdeel van de tour rondom album ‘Exhale’. Aanrader voor fans van bijvoorbeeld Interpol, The Yeahs Yeah Yeahs, The Cure en Bloc Party.

INTERGALACTIC LOVERS

De Vlamingen zijn van ver gekomen en gaan ook steeds verder. Na de start in een vervallen fabrieksgebouw -van waaruit twee hele mooie albums de wereld in zijn geholpen- zijn ze inmiddels heel Europa doorgetrokken. De derde is ‘Exhale’. Punchy, beknopte electro-rock en pop in een fris jasje, met de herkenbare stem van frontvrouw Lara Chedraoui: “Elk album is een stap voorwaarts, omdat, als je ouder wordt, je wereld elke keer verandert. We zijn vrienden, familie en hoe verder we reizen, hoe meer het inspireert om verschillende dingen te schrijven”. Exhale is opgenomen in twee Engelse studio’s – The Chairworks in leeds en Vale Studios in Worcestershire – en geproduceerd door Gil Norton. Die werkte eerder samen met onder andere Pixies en Foo Fighters; niet de minste namen.

 

“Het was nogal intimiderend”, aldus Lara. “Gil werkte al met zoveel bands en dan is daar dat bescheiden bandje uit Vlaanderen dat zo graag wil bewijzen dat ze groter zijn dan al die namen”. De bewijsdrang resulteerde in een hele sterke plaat. Hoe ver ze dat gaat brengen? Lara: “Werelddominatie staat op mijn lijstje. Zo hoog ligt de lat”.

 IAN CLEMENT

De voormalige frontman van de succesvolle band Wallace Vanborn, warmt de zaal op met zijn intieme, warme muziek en diepe stem. Fans van songwriters als Mark Lanegan, Dan Auerbach en Edward Sharpe komen ruimschoots aan hun trekken.

Zijn komende soloalbum is samengesteld onder supervisie van René Tinner, die eerder werkte met namen als Lou Reed en George Harrison. Album ‘See Me In Synchronicity’ werd in één take opgenomen en kwam in februari 2018 uit.

 

 

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event