loading

LILIAN VIEIRA

Informatie Collapse

Voorverkoop
15,00
Deur
17,00
Datum
VR 24 JAN 2014
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Tickets kopen

Lilian Vieira is de stralende frontvrouw van brazilelectro formatie Zuco 103. Solo brengt zij haar geheel eigen, sfeervolle interpretatie van de originele Braziliaanse ‘samba soul’. Op vrijdag 24 januari treedt Lilian Vieira met eigen band op in De Kroepoekfabriek; voor even zal alle winterse kou voor even plaatsmaken voor Zuid-Amerikaanse warmte, zwiepende heupen en zoetgevooisde klanken. 

De Braziliaanse zangeres Lilian Vieira maakte in de jaren ‘90 deel uit van de band
Bacán, en is sinds 2000 zangeres van brazilectro formatie ZUCO 103, waarmee ze inmiddels op talloze (inter)nationale podia en festivals speelde. Sinds Zuco 103 een muzikale adempauze heeft is Lilian druk met diverse projecten en is ze een veelgevraagd gastsoliste, bij onder meer het Metropole Orkest en Codarts Big Band. Daarbij is het soulvolle en groovy geluid van Lilian duidelijk geïnspireerd door haar helden zoals Jorge Ben, Trio Mocoto en Tim Maja. Live brengt ze haar Samba soul met fantastische muzikanten en een programma waarin ze eigen composities vermengt met hoogtepunten uit de Sambal Soul. Dit doet ze samen met Wiboud Burkens (toetsen), Marijn van der Linden (akoestische gitaar en cavaquinho), Alex Oele (bas), Vincent Spitters (percussie), Enrique Firpi (drums).

Gelukkig blijft er nog genoeg tijd over om, met een geheel nieuwe band, te werken aan haar solo-repertoire.  met een geheel nieuwe band. Lilian Vieira vindt haar muzikale roots in de black-oriented Braziliaanse stroming ‘samba soul’ uit de jaren ’70; de gouden jaren van creativiteit in Brazilië waarin grootheden als Caetano Veloso, Gilberto Gil, Gal Costa en Maria Bethânia hun meesterwerken schreven. Eveneens waren dit de jaren van de dictatuur, waarin kritiek op de overheid in het geheim moest worden geuit. Muziek werd hiervoor het ultieme communicatiemiddel. In deze creatief vruchtbare periode werd volop geëxperimenteerd met verschillende muziekstijlen en de van oorsprong Afrikaanse identiteit van muzikanten; zo mengden de groepen Trio Mocoto en Banda Black Rio funk met samba. In deze tijd van enorme muzikale groei kennen zangeressen Elis Regina en Elsa Soares ook hun hoogtepunt.

Lilian Vieira brengt haar eigen interpretatie van deze samba soul en borduurt
hiermee voort op deze rijke, muzikale periode. In 2008 deed ze al eens een
theatertour waarbij ze de mooiste songs uit dit genre vertolkte. Deze songs vormden
de inspiratie voor haar zelf geschreven repertoire, dat najaar 2013 uitkomt op CD.

In De Kroepoekfabriek brengt ze deze nummers live, waarbij ze wordt bijgestaan door fantastische musici. Wie voor even de Nederlandse winter wil vergeten, kan op vrijdagavond 24 januari voor even op vakantie, deinend en swingend op Lilian Vieira’s samba soul, richting warme Zuid-Amerikaanse oorden.

Het voorprogramma is in goede handen bij Poliana Vieira. Deze dame met Kaapverdische en Portugese roots maakt een exotische mix van soul, pop en funk.

Poliana combineert haar Kaapverdische en Portugese roots met soul, pop en funk, waarin ze thema’s als doorzettingsvermogen, relaties en zelfreflecties gebruikt in haar Engelstalige teksten.

Poliana won eind 2012 de 6e editie van de Music Matters Award en draagt in 2013 de titel Muziekambassadrice van Rotterdam. Ze treedt hiermee in de voetsporen van onder andere Sabrina Starke, Ntjam Rosie en Ming’s Pretty Heroes. Met ‘Moods’ maakt Poliana haar solodebuut. De Rotterdamse zangeres is echter geen onbekende: als vocaliste van Re:Freshed Orchestra maakte ze afgelopen jaar (inter)nationaal indruk en stond ze onder meer op het North Sea Jazz Festival

Helaas hebben we te maken met een technische storing. Daardoor is er het tijdelijk niet mogelijk om via de website kaartjes te kopen met online 50% Rabo-korting. Tot die tijd is het uiteraard wel mogelijk om gebruik te maken van de korting. Wil je kaartjes kopen met 50% Rabo-korting? Mail dan naar: [email protected]

Onze excuses voor het ongemak; we proberen dit mankement zo snel mogelijk op te lossen, zodat alles gewoon weer werkt…

Maak je gebruik van de 50% Rabo-korting? Neem je pinpas mee naar het concert van Lilian Vieira, er kan om gevraagd worden.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event