loading

LYRICAL: MOCROMANIAC aka MANIBABY, S10 + DWO

Informatie Collapse

Voorverkoop
€ 11.50
Deur
€ 13.50
Datum
VR 1 FEB 2019
Open
20:30
Start
21:00
Verwacht Einde
02:00
Genre
Tickets kopen

De eerste editie van Lyrical is hier! Lyrical is dé avond voor steengoede hiphop. Op vrijdag 1 februari vind de avond plaats in De KF met een line-up waar je u tegen mag zeggen. Dit keer zijn MocroManiac (a.k.a. ManiBaby), S10 en DWO ‘hindabuilding’!

MOCROMANIAC a.k.a. MANIBABY

MocroManiac, a.k.a. ManiBaby, a.k.a. Dubbel M, is sinds 2007 bezig met rappen. Als lid van de formatie Hydroboyz is Maniac bekend geworden bij het grote publiek, onder andere met club- en festivalhit ‘Hindabuilding’. De Hydroboyz gaven shows op Noorderslag en Lowlands, waren het voorprogramma van Soulja Boy en mochten een State Award in ontvangst nemen als ‘Beste live-act’.

Ondanks het succes besloten de drie leden van Hydroboyz uit elkaar te gaan. Dit was voor MocroManiac het moment om zelf de spotlight te pakken. Hits als ‘Nooit Meer Slapen’ (met Yellow Claw) en ‘Muhammad Ali’ (met ChildsPlay) volgden, samen met solomixtape ‘Maniac 4 President’ en de collab-EP ‘Straight Outta Control’, onder leiding van Big2. MocroManiac heeft ook de 101Barz Trophy mogen ontvangen voor zijn Wintersessie 2013/14, die inmiddels meer dan vijf miljoen views heeft op YouTube!

MocroManiac’s laatste projecten zijn ‘Juice’ uit 2017, een collab met Fresku, inclusief 3FM Megahit ‘Witlof’, en ‘Maniac’ uit 2018. Dit laatste album is het langverwachte solodebuut van Dubbel M. ‘Maniac’ gaat over het straatleven in het Kraaiennest, de Amsterdamse buurt waar MocroManiac vandaan komt. In de toekomst mogen we meer van MocroManiac verwachten, maar dan onder de naam ManiBaby.

S10

Een van de nieuwste leden van hiphoplabel Noah’s Ark heet S10. De talentvolle Stien den Hollander is nog maar jong, maar heeft haarzelf nu al bewezen. Eerlijkheid is wat haar onderscheid van de rest. Haar eerste EP ‘Antipsychotica’ viel dan ook meteen op. Inmiddels heeft S10 haar tweede EP ‘Lithium’ onder het label Noah’s Ark uit mogen geven. 3voor12 noemde het maarliefst ‘de meest eerlijke hiphop-plaat van het jaar’. Het succes heeft gezorgd voor een feature op het laatste album ‘Daddy’ van Kraantje Pappie. Hiernaast zal ze op de komende editie van Eurosonic Noorderslag staan. En 1 februari dus ook in De Kroepoekfabriek.

DWO

Local DWO is een van de ‘founding fathers’ van Lyrical en dus mag hij ook niet ontbreken op de line-up. De Vlaardinger treedt regelmatig op en maakt nu zijn debuut in De Kroepoekfabriek.

JEAN JACQUES OP HET STADSSTRAND
Volgende event